Вие сте тук
Начало > Други Публикации > Три направления за избор на подходящ котел на дърва

Три направления за избор на подходящ котел на дърва

котел на дърва

Поставени пред предизвикателството да намерим най-ефективното и добро решение за отопление на своя дом възникват важни и решаващи въпроси, чиито отговори могат да се окажат сериозен мотив за избор на един или друг алтернативен метод да осигуряване на топлина. Три са основните акценти, които могат да се окажат критични точки за нашия избор и именно на тях ще обърнем специално внимание днес – ефективност, цена и поддръжка на инсталацията. Много са вариантите като започнете от електрически печки и стигнете до конвекторни системи. Всяко домакинство си има различна гледна точка, но в основата на всичко е да се намери адекватен вариант, който да намали разходите за електроенергия през зимния сезон. това вероятно е и причината все повече домакинства да предпочитат отопление на котел на дърва или плети като една гарантирана ефективност и спестяване на средства.

Ефективност при отопление

Котлите на дърва със сигурност ще се окажат доста добър вариант за отоплителния сезон. предимството им е в това, че когато са свързани към система то циркулирането на топлата вода гарантира качествено  и постоянно подавана температура в помещенията. Така всяка стая се отоплява съобразно зададената температура.

Котлите на дърва се изработват от висококачествена стомана, която гарантира дълъг период на експлоатация. Друго удобство при този вид котли е в това, че при тях може да се сменя горивото, което се ползва за захранване т.е. от дърва не е проблем да преминете на въглища. Котлите са предпочитани пред печките и камините,тъй като те разполагат с доста по-голям капацитет и някои от тях са с възможност за обслужване на площи от 180 и над 200 квадрата апартаменти и къщи. Има дори малки хотели, които изцяло разчитат на котлите като един ефективен и гарантиран източник на топлина и топла вода.

Цени

Няма спор, че цената не е без значение. Сравнени с останалите цени – котел на дърва с камини или печки са многократно по-ниски. Изключително ниски като инвестиция, но пък с високи технологични показатели котлите на дърва наистина представят една много приемлива рамка за финансова стабилност при разходите за отопление. Ако трябва да дадем някакви насоки за това в какви параметри се вписват тези стойности то наистина детайлите, които биха оказали влияние върху цената на котела на дърва са следните:

  • Производител
котел

Пазара у нас не разчита единствено на наши фирми, които изработват такива котли. BURNiT WBS е от представителите с български произход, но не са за подценяване и продуктите на ATMOS, PRITY, Centrometal и други;

  • За каква площ е предназначен котела

Колкото повече площ може да отопли котела на дърва то толкова по-висока ще бъде цената му, така че тук няма как да изберете вариант с по-ниска мощност и да очаквате от него чудеса;

Дизайн

  • Модерните като визия дизайни са по-предпочитани, тъй като повечето от тях се предлагат и с функции за електронно управление;
  • Екстри

Осигуряването на топла вода чрез вградения бойлер е още една алтернатива да оптимизирате сметките през зимния сезон. Все повече клиенти залагат на този вариант котли на дърва, тъй като цената наистина е супер изгодна на база на това, че освен оптимална температура в помещенията получават и топла вода за битови нужди.

Поддръжка

Повече са ангажиментите ви ако изберете печка или камина на дърва. Ежедневното почистване може да се окаже твърде досадно, така че преди да инвестирате и изберете най-доброто решение като цена се запознайте с опциите за поддръжка на уреда. Котлите са изключително компактни, тъй като те разполагат с по-голям капацитет на горивната камера, което не изисква непрекъснато зареждане и надзор. Максимално обезопасени и отговорни към живота и здравето ви са тези изделия, а от Balkan Energy разполагат с разнообразни идеи, които да покрият в максимална степен нуждите ви и то на най-изгодни цени.

Top