Вие сте тук
Начало > Други Публикации > Полезни новини при нужда от смяна на стария водомер с нов

Полезни новини при нужда от смяна на стария водомер с нов

нов водомер

За да ползваш е необходимо да си плащаш. Така най-общо можем да опишем потребността от ползването на водомер, чието предназначение е насочено към това да  се измери изразходваното количество вода от домакинствата. За целта разбира се, възниква необходимостта от това да се ползва не какъв да е уред, а коректно отчитащ потребеното. Как да реагираме ако имаме съмнения относно работата на водомера? Сметките за вода са прекалено високи или пък стрелките не помръдват при положение, че към момента тече вода от смесителя в кухнята ви – това са две основни причини за това съмненията относно изправността на отчитащия уред да бъдат наистина основателни. Днес ще ви дадем насоки за това какво следва от тук нататък и на кого можете да поверите подмяната на неработещ водомер с нов.

Опит, лиценз и доказан професионализъм

Това са трите важни акцента при търсене на специалисти, които имат право да извършват водопроводни услуги от този тип. Не е достатъчно само да знаят, че водомерите се монтират на отклонението на централния водопровод, което отива към имота ви, тъй като има редица други особености, чието спазване ще гарантира законосъобразност и ефективност на извършения ремонт.

Като всеки друг вид ремонт на водопровода и при смяната на водомери си има конкретни правила.

  • Опит

Въпреки, че не е толкова сложно да се развият на практика две връзки то има особено значение, кой, в какво време и как ще го направи. Опитните водопроводчици разполагат с нужните инструменти и по това колко време се мотаят наетите специалисти с демонтажа на стария и монтажа на новия водомер можете да разберете дали това е първия им водомер за смяна или пък през ръцете им са минали стотици. От опита на водопроводчика зависи не само бързината на подмяна, но и качеството на услугата;

  • Лиценз
водомер

Всяко ВиК дружество има конкретни правила за лицензиране на фирми, които да извършат съответните ремонтни дейности. Представяме подборна информация, която е от полза за всеки собственик на имот от  hidro-start.com – фирма лицензирана да извършва ремонт, демонтаж, монтаж на водомери, независимо дали са предназначени за топла или студена вода. За да има право водопроводчика да отстранява пломба, водомер и на тяхното място да монтира нов, със съответно изготвяне на придружаваща документация и узаконяващ процес от съществено значение е наличието на лиценз. Това показва, че сте в сигурни ръце и няма нужда да се ангажирате с допълнителни занимания за да бъде новия водомер напълно готов за отчитане на използваното количество вода от домакинството;

  • Професионалната компетентност не е за подценяване

Тя е свързана с до тук формулираните изисквания, на които следва да се обърне достатъчно внимание. Хидро Старт съветват клиентите си да не действат прибързано, а детайлно да проучат фирмите, които имат основание да провеждат услуги, свързани с водомерите. Все пак това са отговорни за правилното отчитане на водата уреди, което изисква да се подходи максимално отговорно и професионално.

Гаранции

Както всеки уред и водомерите си имат гаранционен срок. Независимо дали ще бъдат обикновени аналогови или такива с дистанционно отчитане то имайте предвид, че най-малко 2 години е предвидения гаранционен срок, който се предлага от производителите на такива устройства. При наемане на лицензирана фирма за извършване на смяна наред с гаранциите предлагани за водомера потребителите получават и такава за извършената работа. На hidro-start.com можете да се запознаете със сроковете както и още подробности касаещи смяната на водомерите.

Желателно е потребителите да не се впускат неинформирани при търсене на специалисти. Всяка вик услуга се отличава една от друга и факта, че някои екипи разполагат с лиценз идва да покаже, че само на тях можете да поверите отговорността за извършване на конкретни ремонтни дейности. Качество, коректност, ангажираност – вече знаете защо да изберете екипа на hidro start.

Top