Вие сте тук
Начало > Иновации - Образование > Термопомпите – скъпи, но заслужаващи внимание уреди за отопление

Термопомпите – скъпи, но заслужаващи внимание уреди за отопление

Инверторна термопомпа

Да намалиш значително разходите за електрическа енергия и да плащаш символични сметки за ток през отоплителния сезон днес е напълно възможно. Всеки експерт ще ви каже, че това зависи до голяма степен от това какъв вид уред използвате и каква квадратура отоплявате с него. Тенденциите към намаляването на разходите за отопление през последните години и постигането на енергийно ефективен дом са напълно реализируеми, тъй като иновациите в сектора отопление ни представят наистина невероятни уреди, с чието ползване да бъдем оптимално удовлетворени. Термопомпите – няма как да не сте чували за тях. Техните предимства наистина са много, но е факт, че не толкова достъпна е като цена термопомпа за едно средностатистическо домакинство.

Защо си струва да се инвестира в термопомпа

Вярно е, че когато за пръв видите на какви цени се предлагат термопомпите си казвате: „Пълен абсурд, толкова пари няма да инвестирам в уред!“, но след първоначалния шок от високата стойност осъзнавате множеството ползи, които носи със себе си една подобна инвестиция. Все повече домакинства се насочват към перспективни дългогодишни, а не временни решения за отопление, с които определено си осигуряват много ниски месечни сметки за отопление. Да, първоначалната инвестиция е по-висока като цена от обичайните уреди како климатици и печки за отопление, но определено когато се направи една равносметка в дългосрочен план човек осъзнава, че действително е по-добре да инвестира сега в по-скъп уред, който да се изплати в кратък срок, а плащането на сметки да бъде наистина символично.

Предимствата термопомпите са многобройни. Не се вкопчвайте в първоначално инвестираната цена, а погледнете перспективно и помислете колко добре би било да намалите сметките за ток с над 70 %. Наистина е впечатляващо, но най-хубавото всъщност е това, че е реалност.

термопомпа

Да започваме с ползите от използването на иновативни термопомпи, с които всеки би могъл да отоплява целия си дом:

  • Икономични

Доказателство за икономичната работа на термопомпите е в това, че те използват минимално количество електроенергия само за да транспортират топлината използвана от възобновяемия енергиен източник до домашната отоплителна инсталация. Именно така консумирания ток се свежда до минимум, а вие се радвате на комфорт и уют;

  • Екологични

Без въглеродни емисии, без замърсяване на околната среда – има такива уреди и това са именно термопомпите, с които топлите без да оказвате погубно въздействие върху природата. Използването на възобновяеми енергийни източници като вода, въздух и топлина от земята са гаранция, че при работа уреда не генерира въглеродни емисии, които да са причина за парниковия ефект, намаляващ озоновия слой;

  • Чистота

Без почистване, без ангажименти, без обслужване на кратки периоди. Термопомпите са изключително практични уреди, с които си осигурявате топлина и комфорт посредством топлопреносители като подово отопление или парно с радиатори;

  • Осигурява топла вода

Наред с това, че работи в режим отопление и охлаждане иновативните термопомпи са много добра възможност, с която си осигурявате и вода за битови нужди. Наистина високоефективни и оптимално използващи възобновяемите енергийни източници с цел подобряване качеството на живот у дома.

Това е само началото на дългия списък от преимущества, които се отнасят до термопомпите. Не ги подценявайте и инвестирайте в цена, която наистина би се оказала изключително разумна и перспективна. Плащате сега за да можете с години да се наслаждавате на символични сметки за електричество, а предвид това, че енергоразпределителните дружества непрекъснато увеличават цената на тока то си струва човек да обмисли перспективните варианти за справяне със студените зимни месеци.

Термопомпите са високоефективни и новаторски решения, с които ще решите веднъж завинаги проблема с високите сметки. Доверете се на съвременните способи, иновациите и екологични уреди, които ще се погрижат за едни по-уютен, топъл и лесно обслужваем дом.

Top