Вие сте тук
Начало > Други Публикации > Градинското барбекю – наслада за вкусовите рецептори

Градинското барбекю – наслада за вкусовите рецептори

барбекю в градината

Щастливци са онези, които имат възможност в двора си да оформят кътче за приготвяне на вкусно барбекю. Независимо дали сте почитатели но сочните пържоли, гриловани наденички или зеленчуци то със сигурност приготвянето им изисква добра подготовка с правилния уред. днес представяме градински барбекюта в пълния им блясък. А дали ще ги определяте като място за скара или барбекю зона е въпрос на лична преценка. Но нека се върнем на градинското барбекю и неговите особености, той като тънкостите на избирането на едно такова кулинарно пособие не са за подценяване.

Какво представлява градинското барбекю

Самото им наименование идва да покаже, че са предназначени за открити площи т.е. идеални са за двора, верандата, балкона, а защо не и за пикник с приятели. Предвид това, че градинските барбекюта са по-големи имайте предвид, че когато ги избирате е важно да се съобразите с техните параметри както и мястото където смятате да ги позиционирате. Обикновено в градината си определяме една зона, която е обезопасена и отдалечена от къщата, тъй като риска от хвърчащи искри от въглените могат да се окажат причина за възникване на пожар.

Градинското барбекю може да бъде с различни размери, но това което го отличава от  малките преносими варианти е това, че то е достатъчно високо за да е удобно за използване. Реално то е поставено на стабилна основа, която е на нивото на кръста ни, което предполага лесно манипулиране със скарата, на която са поставени храните, които желаем да приготвим.

Барбекю

Друг специфичен акцент, кой се отнася да градинските барбекюта е това, че тук главно се използват два типа горива – дървени въглища или газ. Не можем да дадем на 100 % отговор които са по-предпочитани, тъй като има клиенти, които предпочитат газовите заради чистотата, а други не се притесняват от дървените въглища и това, че след това трябва да почистват от пепелта. Въпрос на индивидуална преценка е към кой от вариантите ще се насочите.

За да се определи перфектното за двора ви градинско барбекю е необходимо да си отговорите на следните въпроси:

  • Какво количество храна ще приготвяте на барбекюто;
  • Колко често ще го използвате;
  • Статично тип зидано или подвижно градинско барбекю желаете;
  • Къде ще го позиционирате за да осигурите оптимална безопасност при приготвянето на храна;
  • Колко сте готови да инвестирате в барбекю;
  • От значение ли са материалите.

Разбираемо е като почитател на скарата и вкусното барбекю да имате толкова много въпроси относно подбора му. Все пак това е един готварски уред, който ще допринесе за осигуряването на вкусна храна за семейството и приятелите ви, които сте поканили на гости.

Най-добрите градински барбекюта

Всеки гурме почитател на сочната скара ще ви каже, чу няма по-добър вкус от приготвените на зидано барбекю с дървени въглища храна. Този тип барбекюта са класика в жанра и ако имате достатъчно пространство за да си го позволите то наистина не се отказвайте от възможността. За жалост този тип барбекюта се нуждаят от поддръжка.  Хубавото пък е в това, че дори през зимата можете да ги ползвате за приготвяне на невероятно вкусни храни на скара без да се налага да ароматизирате цялата къща.

Друг вариант за градински барбекюта са подвижните, които са изработени от чугун или неръждаема стомана. Те са удачни  и практични, тъй като през зимата можете са ги приберете в гаража. Те не се нуждаят от кой знае каква поддържка, леки са и могат да бъдат инсталирани във всяка ниша на двора или градината така, че да не ви пречат.

С градинските барбекюта винаги имате повод да се насладите на вкусна и прясно приготвена храна, така че ако си търсите такова ви каним в каталога на Balkan Energy за да си изберете най-доброто.

Top