Вие сте тук
Начало > Други Публикации > С какво ни привлича натуралната козметика

С какво ни привлича натуралната козметика

Натурална Маска за Лице

Наричат я натурална, защото това, което съдържа тази козметика са изцяло органични съставки, които са напълно безопасни и безобидни за човешкото здраве. Все по-предпочитана и използвана именно заради безобидността си и високата ефективност – така можем накратко да опием ползите от козметика натурална, чието използване не води до алергии, раздразнения и възпаления. В днешната публикация ще се постараем да изброим всички онези ползи от козметиката с изцяло природен и натурален състав, което ще гарантира здраве дори кожата ви да е чувствителна и предразположена към кожни раздразнения.

Изобилие от натурална козметика

Богата палитра от етерични масла и екстракти, които се използват за създаването на натурална козметика е невероятна. Природата ни е дарила с толкова много блага, че наистина не сме изненадани от това, че всеки тип козметика с натурален състав може да предостави на кожата, косата, ноктите не само красота, но и здраве.

Едни от най-използваните за създаването на здравословни козметични продукти съставки са:

 • Кокосово масло

Силата на този натурален продукт е да хидратира. Богат на витамини и минерали допринасящи за подхранването на кожата и повишаване на нейната еластичност. Подмладяващия ефект на кокосовото масло е видим, а влагането му в редица козметични продукти е напълно оправдан;

Билков Серум
 • Какаово масло

Още един силно хидратиращ елемент, който не само ухане приятно, но и се грижи за нежната ви подхранена кожа. Изглажда бръчките и доставя на клетките нужното количество влага;

 • Алое вера

Тела от растението има силата да регенерира и да стимулира естественото образуване на колаген. Свойствата на алое вера в борбата му с акне и псориазис го прави един от най-естествените и фантастични от медицинска гледна тока продукти;

 • Чаено дърво

Противовъзпалителните свойства на този природен феномен успяват да се справят с редица възпалителни процеси;

 • Смрадлика

Успокояващото действие на смрадликата и антибактериалните способности, които има върху кожата са наистина фантастични.

Това е само началото на списъка от природни съставки, които се използват в натуралната козметика. Разбира се, че в състава на природните продукти влизат още екстракт от лавандула, живовляк, бял равнец, сусамово масло, масло от шипка, арганово масло и други. Основната роля на тези съставки е да подпомогне процесите на регенериране и възстановяване и да се погрижат оптимално за вашето здраве и красота.

Ролята на натуралната козметика

Освен, че е напълно безопасна природната козметика се оказва и невероятно ефективна за подхранването на кожата и нейното подмладяване. Всъщност всяка една от изброените съставки успешно се вписва не само в козметика предназначена за кожа, а също така се оказва ефективна и при продукти за косата, намаляване сухотата на ръцете, при лечение на екземи, за изморени ходила и други. Така че действително ролята на и мащабите на натуралната козметика са изключително многобройни. На тази козметика безусловно можем да се доверим независимо от това дали имаме желание да подмладим кожата си или да я подхраним.

Натуралната козметика осигурява:

 • Хидро баланс на кожата;
 • Грижи се за чувствителността и намаляването на възпаленията;
 • Може да се използва ежедневно;
 • Подходяща е козметиката за нормална, чувствителна или суха кожа;
 • Не предизвиква омазняване и поява на излишен себум;
 • Не причинява алергии поради липсата на парабени и химични съставки, които предизвикват дразнене;
 • Може да бъде използвана от хора на различна възраст.

Това, с което се отличава натуралната козметика е факта, че не ухае толкова силно, а често цвета на продукта е прекалено блед. Всъщност това е показателно, че продукта и неговия състав е изцяло природен и не съдържа излишни подобрители.

Главен мотив все повече клиенти да избират използването на натурална козметика е това, че наистина продуктите са с доказан ефект без проява на алергии.

Top