Вие сте тук
Начало > Други Публикации > Тайнствата на Акаба – екзотичната екскурзия, от която се нуждаете

Тайнствата на Акаба – екзотичната екскурзия, от която се нуждаете

акаба

Кой не би желал да се потопи в тайнствени светове, непознати, магнетични и привличащи със своето обаяние. Именно това ни провокира да пътуваме и да се запознаваме с тайнствени и неповторими места. Стремежа ни към пътувания, които ни зареждат с положителни емоции наистина са невероятно предизвикателство, от което почитателите на екзотичните екскурзии не биха се отказали за нищо на света. Флора и фауна съвсем различни от това, което ни е твърде познато, неповторима архитектура, култура и традиции са в състояние да ни накарат още днес да стегнем багажа към поредното многоцветно и зашеметяващо пътуване. Но накъде да се отправим? Предложенията за екзотични екскурзии не са малко, но днес наистина искаме да ви представим едно незабравимо и уникално място, което си струва човек да посети поне веднъж в живота си – Акаба Йордания.

Топли води, чисти плажове и многоцветни коралови рифове

Добре дошли в тайнствената Акаба – мястото, което ще вдъхнови със своето очарование, спокойствие и древни руини. Тук сякаш живота е спрял, защото наистина ще се изненадате от това, че на всяка крачка ви очаква нещо пленително, невероятно и приказно.

Акаба е едно от местата, които повечето туристически агенции предлагат в колекцията си от екзотични екскурзии. Определено тук има с какво да бъде привлечено вниманието ви, но определено си заслужава да посетите някои от впечатляващите Йорданската перла места като:

петра
  • Древните руини на Петра

Със сигурност сте чували за най-ценното съкровище на Йордания. Наричат го розово-червения град, в който за издълбани пясъчните скали по неповторим и уникален начин. Хиляди туристи ежегодно посещават това място, тъй като то е наистина невероятна забележителност;

  • Птичи танц

Орнитолозите няма как да не останат със затаен дъх от миграцията на птици. Огромна е концентрацията на различни видове в района. А от различни райони на Азия, Европа и Африка тук се събират птици, които мигрират в района заради благоприятните климатични условия;

  • Дворът Мамлюк в Акаба

Средновековната крепост в стария град очарова със своята забележителност. Построена е през 14 век и също е един от културните центрове, които туристите задължително посещават;

  • Гмурнете се в кристалните води на Червено море

Колкото специални са останалите места в Акаба Йордания толкова обятелни са и кораловите градини, скрити в морето. Не ги пропускайте, защото тук ще откриете морски видове толкова причудливи и странни, че наистина ще изпитате усещането, че сте в приказка.

Търсите си поредната екзотична дестинация, която да ви разкрие тайнствата и чудесата на света? Със сигурност предложението ни за екзотична екскурзия до Акаба ще ви привлече.

Top