Вие сте тук
Начало > Иновации - Технологии > Как сайта ни да се появи на първа страница от резултатите на водещите търсачки

Как сайта ни да се появи на първа страница от резултатите на водещите търсачки

оптимизация на сайт

Въпросът, върху който днес ще насочим акцента на публикацията е сред най-често задаваните от потребителите, които наскоро са стартирали собствен бизнес. Интереса към виртуалното присъствие е напълно аргументиран като се вземе предвид това, че днес потребителите прекарват над 90 % от времето си в Интернет. Тази масова дигитализация няма как да не се отрази на бизнеса, независимо от това в каква насока е – търговия, услуги, административни дейности, обучение и т.нат. След като вече сте осъзнали потребността от уеб сайт то идва на дневен ред следващия главен момент, а именно класирането на сайта там където ще бъде по-видим, по-достъпен за потенциалните ви клиенти.

Правилния проект за оптимизиране на сайт

Вероятно сте чували за термини от рода на оптимизация на сайт, SEO, индексиране и т.нат. Всъщност става въпрос за едно и също нещо – вашия сайт да бъде класиран на място, което да бъде на видима страница от клиентите. За да бъде видим обаче при търсене на ключова дума, която е пряко свързана с машата дейност има доста работа, която да се свърши.

Много хора си мислят, че е лесно да се появят на първата страница в резултатите, които най-популярната търсачка Google ще генерира при въвеждане на ключов термин. Плащането на реклама със сигурност ще го направи, но за какъв период от време. Бъркането на понятията реклама с оптимизация на сайт е причина за това резултатите, които се очакват да бъдат крайно неудовлетворяващ предприемачите.

Оптимизацията е:

 • Дълъг процес, изискващ търпение и способности;
 • Анализиране на тематиката и структурата на сайта;
 • Анализиране на конкуренцията;
 • Формулиране на първично ядро от основните ключови думи;
 • Подобряване на връзките в сайта;
 • Използване на голям набор от техники, които целят ефективно и трайно класиране на сайта в търсачките.

Оптимизацията на сайта не е просто модерен термин, който да пожелаете. Това е начин да се подобри видимостта и така да се увеличи конверсията на посетители и потенциални нови клиенти.

Ролята на професионалиста

SEO специалисти

Няма да ви спестим това, че въпреки множеството SEO експерти, които твърдят, че са най-добрите риска да попаднете на аматьори е много голям. Качеството на услугата не се базира само на опит, а на гъвкавост и подобряване на качеството на услугата.

Търсачките стават все по-изискващи и педантични спрямо начините, по които може да се направи оптимизация на сайт. Професионалистите се стремят изцяло да покрият основните критерии за класиране като:

 • Качествено съдържание;
 • Надеждност на информацията;
 • Оригиналност;
 • Контрол;
 • Правилна стратегия и т.нат.

Квалификацията и компетентността на SEO специалиста са гаранция за положителни и дълготрайни резултати. така, че внимавайте на кого поверявате видимостта и оптимизацията на вашия сайт.

Top