Вие сте тук
Начало > Други Публикации > До колко ефективно е отопляването с пелетна камина

До колко ефективно е отопляването с пелетна камина

камина на пелети

Хубаво е да помислим за сметките за ток, които предстои да плащаме през зимата по-рано и лятото е сезон, през който имаме достатъчно време за обмисляне на възможностите. Един от вариантите, който през последните години отчита ръст по продажби са камините на пелети. Специалистите ги определят като едни от най-добрите алтернативи, които заместват печките на дърва и въглища, показват много добра ефективност, а освен това са изключително екологични. Ще ви срещнем с пелетни камини – https://www.balkanenergy.bg/, чието представяне цели да се запознаете с основните предимства на уредите, които могат да спестят от сметките ви за отопляване както и намаляване на ежедневните ангажименти по обслужване на уреда.

Три причини да замените старата камина на дърва с такава на пелети

Реално можем да ви запознаем с много повече предимства на пелетните уреди спрямо останалите, които работят със стара технология, но идеята е да се акцентира на основните, които са ключови и наистина са напълно достатъчно за да се аргументирате и вие по отношение на такава сериозна подмяна на отоплителния уред.

камина

Онези от вас, които имат инсталация за парно с печка на дърва с водна риза осъзнават ползите от този тип отопление. Усвояването на топлината и разпределението ѝ в помещенията е приоритет за контрол върху разходите. Да, топлината излъчвана от дървата наистина е несравнима, но пък по отношение на обслужване очевидно се налага човек от домакинството ежедневно да се посвети и ангажира с почистване, зареждане и поддържка. Не така стоят нещата с камините на пелети, които можете да разгледате в каталога на balkanenergy.bg. Трите главни причини да инвестирате в такива са:

  • Пелетите са изключително калоричен и екологичен материал;
  • Уредите са автоматизирани;
  • Отоплявате контролирано без да се налага непрекъснат контрол и присъствие до уреда.

Разбираемо е защо много специалисти препоръчват на своите клиенти подмяна на камините на дърва с такива на пелети. Важно е горивото и метода на изгаряне, което от своя страна е причина да можете да разчитате на ниски разходи, висока ефективност и уют в дома си.

Най-екологични уреди за отопляване с алтернативно гориво

Пелетите са специфичен горивен ресурс, който се произвежда от остатъчна дървесина, която реално е отпадък от производството на мебели, други дървени елементи, дърводобивната промишленост и други. Именно от тази отпадъчна суровина се произвеждат пелетите, което на практика ги нарежда сред възобновяемите енергийни източници. Освен това са екологични, тъй като самата технология на изработка не използва химикали и други слепващи вещества, които при изгаряне да са източник на замърсяване на въздуха. Именно това са основните причини, поради които камините, използващи такъв тип алтернативно гориво се нареждат на челна позиция за най-екологични. Това, че опазвате с употребата им околната среда е едно на ръка, но има и още положителни качества, които е важно да отчетем при уредите, които можете да разгледате детайлно в каталога на balkanenergy.bg.

Със сигурност впечатление ще ви направят:

  • Ниското количество дим, което се освобождава при горене;
  • Символичната остатъчна пепел, която генерират пелетните камини;
  • Възможността за автоматично подаване на горивото, което на практика не ви ангажира с непрекъснат контрол;
  • Самопочистване на камината е още една от функциите, които безспорно ще ви харесат;
  • Калоричност на суровината, която дори в ограничени количества може да предостави достатъчно топлина, с която да отоплявате помещенията в целия имот.

Онези от вас, които до момента са използвали уреди на дърва ще оценят преимуществата на пелетните камини. Иновациите в сектора показват, че инвестирането в такъв уред напълно си заслужава. За да удовлетворите и вашите отоплителни потребности сега е момента да се запознаете с най-доброто, което се предлага на българския пазар в онлайн магазин balkanenergy.bg.

Top