Вие сте тук
Начало > Други Публикации > Кои качества на натуралните тахани ги прави предпочитана хранителна добавка?

Кои качества на натуралните тахани ги прави предпочитана хранителна добавка?

тахан

Таханите са паста от смлени сурови ядки. В зависимост от вида на ядките някои от таханите имат леко сладникав, а други тръпчив вкус. Всеки опитвал такан обаче споделя, че наистина това е много питателен продукт, който може да се ползва вместо десерт. Освен, че таханите са доста вкусни то няма как да пренебрегнем и техните ползи за здравето ни. Не е случайно, че те могат да бъдат срещнати като описани супер храни, естествени имуностимулатори и енергийни източници, които снабдяват организма ни с ценни витамини и минерали. Затова днес натуралните тахани са се превърнали в продукт, който задължително купуваме от специализираните магазини.

лешников тахан

Качества на натуралния тахан, от които всеки е добре да се възползва:

  • Изключително калорични и наситени на полезни вещества. Това прави употребата на натурален тахан храна, която енергизира и връща силите на организма. Вкусната паста в минимални количества може да върне жизнеспособността ви и да почувствате изблик на сила и енергия, тъй като в основния състав на тахана присъстват фосфор, мед, цинк, наситени мазнини, витамин В1, желязо и други.
  • Храна за мозъка. Наситен на омега-3 и омега-6 мастни киселини натуралния тахан стимулира мозъчната дейност. Така, че ако чувствате, че сте зациклили и идеите някак ви убягват ето, че с лъжичка от вкусната паста можете да нахраните мозъка и това да доведе до генериране на нови, по-добри идеи.
  • Освен за мозъка ползването на натурални тахани действа изключително благоприятно и на сърдечно-съдовата дейност.
  • Естествен антиоксидант и имуностимулатор, чиито прием можете да увеличите през грипните месеци. Ще се изненадате как само с една супена лъжица дневно ще успеете да избегнете вирусната вълна.

Няма по-вкусна и полезна хранителна добавка за цялото семейство от натуралните тахани във всичките им видове. Качествата им са изключително благоприятни за организма и ето ви една основателна причина да замените ваксините и лекарствените препарати с този естествен, натурален продукт, който предлага невероятни ползи за здравето.

Top