Вие сте тук
Начало > Иновации - Обзавеждане > Три идеи за организация на баня 4 квадрата

Три идеи за организация на баня 4 квадрата

малка баня

Не бива да се отчайвате от факта, че новия ви апартамент разполага с баня едва четири квадрата. Наистина параметрите 2 на 2 определено са стресиращи що се касае до оборудването на място за къпане и лична хигиена. Някак не ви достигат за всичко и наистина се оказва невероятно трудно да натъпчете всичко онова, което желаете. Днес ще предложим три интересни и доста функционални идеи за баня 4 квадрата и сами ще установите, че всъщност квадратурата не би се определила като дефект, а като възможност да предадете ефект и особено излъчване на интериора в тази зона.

баня с параван
  1. Баня с параван. Един от най-лесните и доста практични начини да обособите и разделите тоалетната от банята е именно с параван. На пазара се предлагат наистина невероятно елегантни решения като самия параван представлява закалено стъкло, което според вашите предпочитания може да бъде тонирано с принтове, рибки или всякакви други илюстрации, както и изцяло изчистения вариант без никакви допълнителни акценти. Идеята на паравана в банята е да ограничи влагата и тя да не се разпространява в цялото помещение. В съвременните бани, независимо от техните 4 квадрата са доста актуални сифоните, които са тип линейни или дизайнерски. Те са доста различни от старите видове, които помним и наистина придават една невероятно екзотична обстановка и интересна концепция в декорирането на санитарната площ.
  2. Баня с душ кабина. Тук акцента  е в това да се обособи тотално отделена зона, която наистина да може да ни изолира от тоалетната зона. Кабината напомня на малка къщичка, в която разполагаме с всякакви удобства за къпане. Душ панел с релакс дюзи както и всякакви други елементи, които наистина могат да създадат едно доста приятна атмосфера. Както при параваните и тук тенденциите са много и е въпрос на личен избор към коя концепция ще се насочите.
  3. Мини вана. Ваните често се свързват с помещения, които наистина се отличават с повечко пространство. Тук идеята е наистина да се намери онова търговско предложение, което наистина да ни удовлетвори и разбира се, да не заеме цялата площ на така или иначе ограничените 4 квадрата, с които разполагаме. Ъгловите вани са много походящи в такива ситуации, тъй като те не пречат на тоалетната зона и наистина са много удобни, независимо дали си взимате душ или пък просто искате да се насладите на сапунените мехурчета и топлата вода, които ще отпуснат всеки мускул от тялото ви.

Насочихме внимание към зоната за къпане, тъй като тя наистина е основна в банята, но не бива да забравяте, че когато е в комбинация с тоалетна и умивалник задачата и предизвикателствата, които стоят пред вас наистина не са за подценяване.

Top