Вие сте тук
Начало > Иновации - Обзавеждане > Кой е най-важният за всяка спалня компонент и как да го изберем

Кой е най-важният за всяка спалня компонент и как да го изберем

Необходими като модерното
легло мебели са една от най-важните в целия дом, което означава, че трябва да го изберем с вкус и с внимание към всеки един детайл. Освен на размерите, добре е да наблегнем и на подробности като материалите за изработка, стила на компонентна, неговите функционални възможности и не на последно място – цената.

От бъдещата си спалня е нужно да искаме 3 неща – визия, качество и практичност. Налице ли са те, налице ще е и желанието да инвестираме в нея.

Как да изберем правилното за нас легло

Този вид мебел има решаваща роля за пълноценния ни нощен сън, а и за интериора като цяло. Не случайно потребителите отделят толкова много време в избора на легло – не го купуваме всеки ден, което прави инвестицията в него дългосрочна и повод да демонстрираме безупречен вкус и отношение. За да се сдобием с правилния за нас компонент, е хубаво да наблегнем върху следното:

  • габарити/размери – най-важният критерий за избор, който е изходната точка и водещо условие при покупката на мебел като спалнята. Размерите на леглото трябва да отговарят на свободната площ, като е добре да вземем под внимание и вместимостта – за един или двама души;
  • дизайн – мебелите в стаята за сън трябва да са красиви и да отговарят на актуалните към днешна дата тенденции, които са доста разнообразни. Колкото по-красиво е обзавеждането, толкова по-голямо ще бъде желанието ни да го използваме. Зададената цветова схема е също важно да бъде взета под внимание, за да не се получи разминаване в нюансите;
  • функционалност – наблегнете на моделите, които предлагат допълнително подматрачно пространство за съхранение на лични вещи от различен вид. Има специални механизми за целта, с които спалнята се снабдява и така се повишава неговата функционалност. Леглата на крачета са също много красиви, тъй като имат класическа визия, но при тях отсъства подобна екстра;
  • цена – нека не забравяме и за финансовите си възможности, които са винаги на дневен ред и са важно обстоятелство при покупката на нови мебели. Ако цената не ни устройва, ако е твърде висока за нас, е логично да се насочим към друг продукт, който намираме за по-изгоден. Затова обмислете внимателно и стойността на леглото, залагайки на най-изгодната за вас оферта.

Не можем да имаме красива и удобна за използване спалня, ако леглото не е на ниво. Ако то не ни осигурява нужния комфорт, а и в естетически план има още какво да се желае. Затова е добре да обмислим всеки един детайл и чак след това да купуваме мебели – в магазин Лени Стил ще откриете много добра селекция от модели, които ще ви допаднат и с цените си.

Как да го комбинираме с останалите мебели в стаята

Едно да си купим ново легло, друго е да знаем как да го комбинираме с останалото обзавеждане в спалнята. В този случай е важно да обмислим редица детайли, като например броя и вида мебели в помещението, цветовата гама, интериорния стил и не на последно място – наличната площ.

Много е важно да не претрупваме помещението и да направим така, че да си осигурим достатъчно място за движение, но наред с това и да не оставяме неизползваемо пространство. Прието е гардеробът да стои встрани от спалнята, но и от това правило има изключения – би било удачно да го позиционираме и пред кревата, стига да са налице необходимите архитектурни възможности.

Откъде да го купим

Ако изборът на ново легло е труден, то този на подходящ магазин е два пъти по-сложен! Пазарът е претъпкан с търговци на мебели, а ние имаме нелеката задача да се спрем на един единствен. Лени Стил е добро попадение, на което няма да сгрешите, ако заложите. Защото там разнообразието от предложения е винаги на ниво, качеството на всеки вид обзавеждане е безупречно – водещо условие за неговото дългосрочно ползване.

Top