Вие сте тук
Начало > Други Публикации > Как се пие течен колаген

Как се пие течен колаген

Течният колаген Pure Nutrition Collagen Liquid е пептид, който е изключително важен за подвижността на тялото ни и сега ще разберем неговите особености и характеристики, кога и колко трябва да се приема и за кой е предназначен? Достатъчно качествени ли са предложенията на онлайн магазин Healthstore.bg

Защо е полезен течният колаген

Pure Nutrition Collagen Liquid е изключително полезен за ставния хрущял, мускулите и кожната тъкан пептид от тип I и тип III, който е и най-разпространеният, с 60% повече, съединителн протеин в човешкия организъм. С годините нивата на течен колаген в тялото значително намаляват, с което настъпва и застаряването на кожата и болките в ставите. Молекулите на това вещество наподобяват “пружинки”, благодарение на които в по-млада възраст ние сме гъвкави и подвижни, ставите ни функционират правилно и не се трият една в друга.

С напредване на годините обаче, еластичността и гъвкавостта на “пружинките” намалява, започва стареенето на кожата, нокътните плочки стават по-чупливи, а ставите – болезнени. Сами виждаме, колко важен за организма и здравето ни е този протеин. Течният колаген Pure Nutrition Collagen Liquid е съставен от богати на азот, пролин и глицерин източници и аминокиселини, които са полезни в отстраняването на бръчките и повишаването на еластичността на кожата.

Колко време се пие

Приемът на Pure Nutrition Collagen Liquid трябва да започне още докато сме в активна възраст и все още не са се проявили следите от неговото намаляване. По мненията на различни учени и според проведени проучвания, с наближаване на 40 годишна възраст, производството на течен колаген намалява с 25%, а след 60 години – с 50%. В този диапазон пиенето на препарата е препоръчително. В случай, че сте активно спортуващ или имате проблеми със ставите и тяхната подвижност, също можете да приемате течен колаген.

За кого е подходящ

Pure Nutrition Collagen Liquid може да се приема от жени и мъже, които доближават или са преминали средната възраст. След известно време на редовен прием се наблюдава: 

  • леко избледняване на бръчките;
  • увеличаване еластичността на кожата;
  • повишаване растежа на косата и нейното заздравяване;
  • по-добър естествен телесен цвят;
  • сухотата на епидермиса значително намалява.

В Healthstore ще откриете само и единствено оригинални и качествени пълнофункционални хранителни добавки, включително и Collagen Liquid от Pure Nutrition. Това е така, защото ние работим директно с производителя и използваме собствена логистична база.

Top