Вие сте тук
Начало > Други Публикации > На кой пръст да носим пръстен? – Бърз мъжки наръчник

На кой пръст да носим пръстен? – Бърз мъжки наръчник

„Купуването на нещо само за начина, по който изглежда, е чиста суета. Това е нещо, което жените правят.“

Така ли е? Викинги, египетски царе, благородници, в нашо време рапъри и филмови звезди носят бижута за да покажат част от себе си. Доста от нас смятат, че носенето на часовник е неща нормално за мъжа. Това е така, защото основната му функция е да показва часа. В нащо време мъжете започват да приемат (а някой вече са приели), че е ОК да се носят аксесоари, защото изглеждат добре. Защото показват малка част от характера.

На кой пръст да носим мъжкия пръстен?

Местоположението на пръстена трябва да се ръководи от вкус, практичност и механика. Той може да е на всеки един пръст (но моля, не слагайте пръстен на всеки един пръст).

Кутре

Първата спирка за мъжете, които искат да мислят отвъд сватбения пръстен. Кутрето е докоративно по природа, не че не ни е необходимо, но не го намесваме толкова в дейностите, които извършваме с ръцете. Кръстникът популяризира идеята, че гангстерите носят пръстените си там, но освен ако нямате италиански акцент  и много роднини, няма да ви припознаят.

Безименен

Той е резервиран за сватбената халка. Тя се носи принципно на лявата ръка. Ако решите да носите пръстен различне от брачен там, бъдете сигурни какво ссъобщение искате да изпратите на околоните (особено на дамите).

Среден

Понеже той е най-близо до показалецът ви – най-активния пръст, бъдете сигурни, че ще ви е удобно да сложите пръстен там.

Показалец

В исторически план най-видният пръст е бил за дома – пръстен със семейния печат, носен от благородството и в някои култури е забранен като място за ползване на всеки извън аристокрацията. Можете да поставите пръстен върху него, дори и да нямате семен герб, но все пак ще бъдете разумни да станете пощли, тъй като това е място, което прави впечетление.

Палец

Помислете за палеца като показалеца на стероиди. Палецът ви е голям и затова се нуждае от голям пръстен. Факт е, че пръстените за палец са по-рядко срещани, което означава, че ако има пръстен за изявление – това е мястото. Пръстенът за палец е лесен начин да се откроите.

Top