Вие сте тук
Начало > Други Публикации > Какви способи за откриване на течове имат модерните ВиК компании?

Какви способи за откриване на течове имат модерните ВиК компании?

водопровод

Да се появи скрит теч в жилището ви със сигурност е много неприятно. Съветваме ви да не изпадате в паника веднага, тъй като има много добри специалисти, които ще ви предложат откриване на течове с термокамера. Това да получавате чиста питейна вода безпроблемно е от изключително значение за вашето домакинство. Всички жилища в страната са абонати на съответните ВиК дружества. Ето защо при някакъв проблем е важно, да намерите специализирана фирма, която има добре обучени служители и подходяща техника, за да ви помогне. От Хидро Старт напомнят, че не бива сами да се опитвате да откривате и отстранявате подобни аварии, тъй като е възможно да ги направите по-големи и скъпи за ремонтиране.

Как да познаем, ако в апартамента има скрит теч?

Обикновено проблемите свързани с водопреносната мрежа се локализират в банята и кухнята като зони, в които се използва по често вода. Щом проблемът не е видим с просто око, има опасност дълго време той да остане незабелязан и да нанесе по-големи щети у дома ви. При положение че съществуват съмнения за авария е най-добре, да се фокусирате върху:

  • влажността в различните помещения – ако усещате въздуха по-важен напоследък и нямате никакво обяснение за това, е хубаво да се свържете с ВиК фирма. Специалистите ще обследват стените с термокамера, за да изключите такъв вид авария;
  • проверете появил ли се е някъде мухъл – той е основна индикация за наличие на голяма влага;
  • оглеждайте стените за мокри петна – ако забележите подобно нещо със сигурност се нуждаете спешно от водопроводчик, в противен случай рискувате задълбочаване на проблема и гарантирано къртене на стени.

Изберете специалисти, които ще ви осигурят посещение възможно най-бързо и разполагат с модерна техника, чрез която на време да открият скрития теч.

Как се открива скрит теч с помощта на термокамера?

Водата, която постъпва във вашия дом се използва за мивките, бойлера и тоалетната, но тя се движи с огромно налягане. Много често това точно е причината за спукване на водопроводните тръби или тяхното разместване. Както добре знаете през цялото жилище преминават тръби и това е причината откриването на скрития теч да изглежда сложна и трудоемка задача. Първоначално няма как да знаете къде точно е аварията, а ако се забавите с нейното откриване, има опасност вероятност ремонтът да бъде доста скъп. Тук на помощ ще ви дойдат добрите ВиК компании, които разполагат с модерна техника като прецизните термокамери.

Бихме споделили, че те работят на принципа на рентгена и откриват промяна в температурата, когато бъдат насочени към определена основа. Благодарение на този вид технология водопроводчикът много бързо ще открие къде е скритият теч, за да се пристъпи към последващите действия по неговото премахване. Спокойно можете да използвате термокамера и за откриване на:

откриване на течове с термо камера
  • загуба на студен и топъл въздух от различни машини – това е важно в различни производствени предприятия;
  • дефекти във ВИК инсталациите – благодарение на прецизните устройства спестявате ценно време и много по-лесно извършвате ремонт;
  • загуба на топлина – удобни са за обследване на сгради;
  • откриване на скрити течове – много добро приложение, което напоследък се използва по-често от водопроводчиците в добрите ВиК фирми.

Ако имате съмнение, че влагата в жилището ви се е повишила и сметката за вода е нереално висока, има опасност да съществува някакъв вид авария. Потърсете много скоро водопроводчик, който разполага с термокамера и ще ви помогне максимално бързо да откриете скрития теч.

Какви са ползите от обследването с термокамера?

Никой няма да остане очарован от възможността апартаментът му да бъде изкъртен на различни места заради проблем, който може да се открие много бързо с термокамера. Основната причина тя да се използва е именно възможността бързо да се намери скритият теч, без нужда от къртене. Преди време водопроводчиците са къртили абсолютно всичко, за да разгледат щателно тръбите. По този начин ви се отваря много допълнителна работа и сумата, която ще дадете за ремонт става все по-голяма. Хубавата новина е, че всичко това вече е в миналото и днес има възможност скритите проблемите с водопровода да бъдат откривани и разрешавани експедитивно.

Всеки потребител ще предпочете да избегне скъпия и ненужен ремонт. Водопроводчикът, който ще ви посети знае много добре, как бързо да открие скрития теч и да ви предложи лесен начин за неговото премахване. Изберете компания, която е позната с добро име на пазара, казват от Хидро Старт.

Как да изберем правилния водопроводчик?

Тъй като ситуацията винаги е спешна най-добре да погледнете различните предложения в интернет пространството. Надеждните ВиК компании са се погрижили да разработят добри уеб сайтове, в които научавате много подробности за тяхната дейност и услугите, които предлагат. Съберете бързо необходимата информация и се свържете с компанията, за да бъде изпратен веднага човек на място. Препоръчваме ви да отделите и малко време, за да прочетете отзивите на различни клиенти.

Така ще бъдете по-спокойни за репутацията на хората, на които се доверявате. Цената също е от значение, но не е най-важното. Цените винаги е препоръчително да са разумни, но също така и свързани с компетенцията на хората, които ще отговарят за ремонта.

Top