Вие сте тук
Начало > Иновации - Обзавеждане > Нужен ли ни е голям шкаф за обувки и как да го изберем

Нужен ли ни е голям шкаф за обувки и как да го изберем

Шкаф

Големите шкафове за обувки са предпочитани от семействата, състоящи се от четирима души. Бързата сметка показва, че обичайно ползваните по три чифта обувки на човек за настоящия сезон прави точно 12 чифта или общо 24 броя обувки. И независимо от това, че всеки носи различен размер то това идва да покаже, че наистина е от значение как ще се подходи и колко като размер и разпределение шкаф за обувки ще бъде избран за да се оптимизира и създаде оптимален ред в коридора.

Предимствата и недостатъците на големите шкафове за обувки

Когато си избирате шкаф за обувки голям то сте с надеждата, че ще можете да поберете в него абсолютно всичко – кецове, обувки, маратонките на децата за тренировки и дори домашните чехли. Сигурно ли е обаче, че дори голям шкафа ще ви послужи така както очаквате? Не, защото не само големината му е определяща, а и това как ще бъде разпределен като вместимост.

Шкаф за обувки

Много креативни мебелни производители създават елегантни и модерни решения, с които определено успявате да постигнете търсения ефект. Това са шкафове, които разполагат с повече чекмеджета, което на практика означава, че освен повече пространство за обувките можете да разпределите зоните за обувки за излизане и такива, като пантофите, ползвани в дома. Без смесване на мръсните с чистите и поддържане на безупречна домашна хигиена в дома можете да си гарантирате с такива големи шкафове.

Голям обаче като вместимост може да бъде и високия шкаф. Не винаги коридора е толкова голям, че да поставите в него шкаф за обувки, който да е широк и дълбок. Тези мерки могат да се компенсират на височина, така че отново да имате шанса да позиционирате максимален брой чифтове обувки без това а наруши комфорта в интериора на коридора.

В обобщение ето предимствата:

  • Събирате повече обувки;
  • Разпределяте ги по предназначение;
  • Лесно и бързо намирате търсените;
  • Организирате хаоса в коридора.

И недостатъците:

  • Големи са, но не винаги се приспособяват в малки коридори;
  • Заемат твърде много площ.
Top