Вие сте тук
Начало > Иновации - Финанси > Кредит до заплата, какво трябва да знаем? – Част 1

Кредит до заплата, какво трябва да знаем? – Част 1

На повечето от нас парите не достигат до времето когато ще получите заплата. Поради тази причина все повече и повече хора употребяват кредит до заплата. Причината че парите не стигат до датата на получаване на заплата ,е и причина инструкциите,които дават кредити да отпускат заеми с ниска стойност от порядъка на сто до триста лева.Понеже на такъв тип кредит се търси доста често от клиентите. В сравненеи с потребителските заеми,кредитните карти, бързите кредити онлайн  до  заплата са доста по–привлекателни за потребителя.

Кредитна карта –тя е едно добре средство за разплащане ,осигурява необходимите средства, но не е рентабилна. Тук ще засегнем предимствата на бързия заем до получаване на заплата пред останалите инструменти за кредитиране.

При създала се необходимост от  бърз заем до  заплата  в рамките на един час,без съмнение бързите заеми са най – удачния и правилен избор. Единствено срещу данните от личната карта , човек може да получи суми от порядъка на сто до хиляда лева. Даденото запитване мигновено се проверява в ЦКР (Централен кредитен регистър), дружества ,финансови небанкови институции ,дават своето одобрение на в рамките на петнадесет-,двадесет минути и на момента отпускат посочената сума пари. Този тип заеми е много удобен когато имате нужда от пари до получаване на  заплата за спешни нужни , като например ремонт на жилището или счупена част на автомобила , който шофирате.Такъв тип заеми са предпочитани от клиентите които имат лоша или никаква кредитна история.Голяма част от банковите институции отказват кредит на такъв тип клиенти (длъжници).

В Централен Кредитен Регистър се пази информация за всички заеми на конкретното лице.

Това е и един от основните поводи за не отпускане на финансов паричен заем.

Втория продукт който визирахме в текста по горе са кредитните карти.

Те се издават толкова бързо. В сравние на годишна база разхода по потребилтеските заеми е значително по-малък от  разходите при бързи заеми  преди заплата.

Значително оскъпяване при този тип заеми е факт. Причината е , че вноските са на седмична база. Идеята е че вноската по заема е по –ниска и клиента си мисли , че би могъл да си позволи такова плащане.Но самата истина е следната – лихвения процент при заемите е висок . При честото им използване огромна част от месечния бюджет ще се дава за плащане на лихвите и таксите по него. Голяма част от продуктите може да  са без лихва , но със сигурност имат такси , който неимоверно оскъпяват самия кредит.

Лихвата би могла да е плаваща, но този факт е важен за клиентите които са  високоплатени.

Top