Вие сте тук
Начало > Други Публикации > Козметика за тяло според типа на кожата ни

Козметика за тяло според типа на кожата ни

натурална козметика за тяло

Всяка кожа крие свои собствени особености. Несъмнено всеки знае, че за да поддържа личната хигиена, а кожата да е гладка и нежна е нужно да бъдат полагани съответните грижи за това. Козметичните продукти, които се предлагат в търговската мрежа като средство и грижа за тялото не винаги са универсален способ, който е приложим към нашата кожа. Не е необходимо да си правим самодиатностика за да установим, че кожата ни е суха и не е препоръчително да я третираме с агресивни сапуни. Определено познаването на собственото ни тяло е мотива да се насочваме към такива продукти, които наистина предоставят оптимална грижа, успокояват кожата и я правят наистина нежна и приятна но допир.

Препоръчителни козметични продукти за всеки тип кожа

Всеки дерматолог ще потвърди, че различния тип кожа се нуждае от продукти, които са характерни за нуждите ѝ. Това е причината все повече производители на масова, медицинска и натурална козметика да предлагат на клиентите си грижа за кожата според нейния тип. Всъщност от типа на кожата се избира правилната формула и консистенция на съответниня продукт, независимо дали е лосион за тяло, душ гел, пяна за вана и други.

За да знаете какъв вид козметика и грижа да приложите на кожата си е необходимо да сте наясно с нейниня тип:

  • Суха кожа

Тя се отличава с грубата си повърхност. Сухата кожа е грапава, тя се лющи, напуква се и може дори да бъде болезнена. Прекомерното третиране с продукти, които още повече я изсушават и отнемат влага ѝ са повод за сериозни дерматологични проблеми. Такъв тип кожа се нуждае от ежедневна хидратация и подхранване. Изключително подходящи са натуралните продукти, които съдържат конопено масло, гераниум и извлек от живовляк, жожоба, смрадлика. Тези съставки имат силно успокояващо и хидратиращо действие, намаляват сърбежа и чувството за стягане и сухота. Не са малко козметичните продукти, които акцентират на тези натурални масла, които имат феноменално благоприятно действие и грижа върху сухата кожа;

грижа за тялото
  • Мазна кожа

Това е кожата, която непрекъсна „лъщи“. А това е повод за поява на пигментни пета, акне, кожни дерматити. Мазната кожа за разлика от сухата се нуждае от друг тип грижа., които целят стягане на порите и намаляване на производството на себум. В никакъв случай не бива да третирате кожата с изсушаващи и съдържащи спирт продукти, тъй като те може да имат силно възпалителен ефект. Продуктите с натурален състав, които се препоръчват в този случай са със съдържание на розова вода, която има противовъзпалително действие, смрадлика, бадемово масло, конопено масло, гроздови семки и други. Тази формула наистина е невероятно ефективна, тъй като успешно свива порите и нормализира образуването на себум, който причинява това неприятно омазняване на кожата на тялото;

  • Нормална кожа

На този тип кожа можете да приложите всякакъв вид грижа. Продуктите са особено многобройни и съставките с натурален произход независимо от техния вид винаги дават положителни резултати. важно е да се спазва правилото за хидролипиден баланс, който да направи кожата на тялото нежна и здрава.

По – специфична е грижата за чувствителна кожа. Тук ви препоръчваме да не експериментирате, а да се консултирате с дерматолог. Факт е, че тук се налагат по-специални методи и грижа за тялото, тъй като понякога проблема, който е видим върху повърхността на кожата се крие в неправилното функциониране на някои от основните органи. Обикновено в подобни ситуации се прилага лечение, което дори изключва употребата на захар, алкохол, парфюми, които биха оказали въздействие върху ефективността от проведената терапия.

Нашето тяло и покрито с кожа, а тя е особен орган, който ни предпазва от външни влияние на околната среда. качествената и ефективна грижа за кожата и прилагането на съответната козметика според нейния тип е гаранция за здраве и младост.

Top