Вие сте тук
Начало > Иновации - Обзавеждане > Кога и защо се налага радиаторите за парно да се подменят

Кога и защо се налага радиаторите за парно да се подменят

отопление

Топлината е специален приоритет за всяко едно домакинство през зимните месеци. Когато човек търси оптималната възможност за своя дом то това без съмнение преминава през редица въпроси и търсене на съвети. А се оказва, че над 40 % от живущите в София разчитат на парното отопление, което е потенциал, с който едно жилище може да се отоплява цялостно с помощта на един уред и няколко радиатора. Всъщност уреда не е от такова голямо значение, защото в крайна сметка се оказва, че е важен топло разпространителя и неговите качества за да се постигне оптимална топлина, комфорт и уют в обстановката. Но какво се прави при повреден и дефектен радиатор? Можем ли сами да го поправим или подменим или е желателно да възложим операцията на експерти по ремонт на радиатор София? Групите водопроводчици, които са вещи по въпросите с отоплителните системи никак не са малко, което ни навежда на мисълта, че има защо днес да се позаинтересуваме за това на който да поверим отговорността.

Смяната на радиатор – сложна ли е

Що се отнася до сложността на демонтирането на един радиатор и поставянето на нов няма как да го определим като процес, който не би могъл да се извърши от по-сръчните домакини. Но отоплителната инсталация представлява една затворена система, която изисква познания, опит и квалификация.

Радиатор

Дефектите по радиаторите за отопление накратко са провокирани от:

 • Остарялост на системата, поява на корозия, течове и други повреди;
 • Желанието на домакинството да подмени старите радиатори с такива, които са по-модерни и иновативни;
 • Търсят се оптимално енергийно ефективни решения и правилна инвестиция.

Дали заради дефект или просто в желанието да обновите системата за да повишите нейната производителност е препоръчително да се доверите на водопроводни екипи от София, които да се заемат с подмяната на радиаторите. Ще представим ВиК Хелп София, тъй като компанията е от утвърдените водещи в сектора, които се радват на висок рейтинг и популярност сред клиентите.

Сложни дейности като смяната на радиатори в отоплителните инсталации е важно да бъдат извършени от квалифицирани експерти, тъй като от това реално зависи до каква степен ще останете удовлетворени от годините експлоатация и предоставян комфорт. Не определяме като сложен ремонта по смяна на дефектен радиатор, но няма как да не го опишем като специфичен, тъй като ролята на отоплителните тела в системата е да гарантират ниски разходи, уют и комфорт.

Етапи

Сигурно се питате през какво е необходимо да преминете за да постигнете инвестиция, която да е оправдана в години. Подмяната на радиатори на първо място включва това да се избере модел, който напълно да отговори на визуалните ви представи за стил и дизайн, удобство, интеграция. С две думи е решаващо да изберете новия си радиатор така, че той да отговори на представите ви нещо ново, по-производително и високо ефективно.

А самата професионално подмяна преминава през следните стъпки:

 • Оглед и анализ на отоплителната инсталация от специалистите водопроводчици от София, които сте решили да наемете за подмяната на радиаторите;
 • Предписание за брой тела, които е необходимо да бъдат сменени с нови;
 • Избор на радиатори, които да отговорят на изискванията на домакинствата;
 • Спиране на отоплителната инсталация;
 • Източване на флуида, който циркулира в системата;
 • Демонтиране на дефектиралите тела;
 • Монтаж на нови радиатори;
 • Напълване на системата с флуидна течност;
 • Обезвъздушаване;
 • Извършване на тест.

От спецификата на провеждане на етапите за подмяна на радиаторите зависи до каква степен ще останете удовлетворени. Съвета, който ще ви дадем днес е да се фокусирате върху доказани водопроводчици от София, които не само да проведат ремонтното мероприятие, но и да осигурят гаранция за качествено проведена услуга.

Top