Вие сте тук
Начало > Други Публикации > Канал Техник намира решение за всеки запушен канал

Канал Техник намира решение за всеки запушен канал

запушен сифон

Най-големия враг на съвременното домакинство са запушените канали. Причините всеки от нас да попадне в такава неприятна ситуация се дължат на неправилна поддръжка и профилактика на канализационната система в дома.Това, което е важно да осъзнаем е, че в сифоните на мивки, душ кабини, вани, мокри помещения не бива да се изхвърлят безконтролно каквито и да било отпадъци. Когато почистването е редовно и периодично то не само се грижите за хигиената в дома, но определено риска от запушването на каналите намалява. Но дори и при най-съвестните има неизбежни ситуации, в които се налага да се наеме професионален екип. Запознайте се с решението – kanaltehnik.com София.

Важни стъпки при отпушването на канали

Би било най-добре човек да не попада в такъв водовъртеж. Дори да сте от домакините, които се грижат за профилактиката на сифоните у дома то това не означава, че проблем няма да възникне заради:

 • Остаряла канализация в жилищната кооперация;
 • Неправилно монтирани сифони;
 • Спукани тръби на канализацията;
 • Неволно запушване, причинено от предмети, които не могат да се разграждат и т.нат.

Прилагането на традиционни и понякога ефективно справящи се методи за отпушването на каналите се оказва приоритетно. Но не винаги нещата зависят само от вас. Ако запушването на канала не е причинено единствено от косми, кал, пясък, хранителни остатъци и други замърсители, които с помощта на препарати за профилактика биха били ефективни, то единствения път, който би се оказал ефективен е именно наемането на професионалистите от kanaltehnik.com София.

Основния съвет, който дават на своите клиенти от Канал Техник е да се прояви висока отговорност. Ежемесечната профилактика със специализирани препарати, недопускането и неизхвърлянето на едри отпадъци в канала са от нещата, които е важно да се спазват с оглед на предпазване каналите от запушване. Но когато нещата излязат извън вашия контрол както вече ви информирахме решението се оказва едно – ползването на екипа на Канал Техник София, които ще намерят правилното решение за ефективно и бързо справяне със ситуацията.

Лесно ли се отпушват канали

Зависи от типа на запушването. Редица причини могат да окажат съпротива при отводняването на каналните води. Сред тях са:

 • Косми;
 • Строителни отломки попаднали в сифоните;
 • Хранителни отпадъци;
 • Санитарни принадлежности;
 • Хартия;
 • Пясък и кал;
 • Твърди предмети и т.нат.

В зависимост от причинителите на запушването професионалистите избират най-щадящия канализационната инсталация метод, с чиято помощ могат да осигурят почистване, отводняване и отстраняване на причината, която е в основата на този битов казус. сред прилаганите методи се нареждат:

отпушване н аканал
 • Разглобяване на част то канализационните изводи, в които може да е заседнал предмет, заради който водата не се отича;
 • Използване на вакуум ръчни инструменти, които подпомагат отпушването;
 • Прилагане на интензивно подаване на вода под налягане с цели изтласкване на запушалката, която се е образувала в канализационната тръба;
 • Възможно е да се използват и ендоскопски камери, които да установят мястото на запушването, вида и възможностите за справяне със ситуацията.

Характера на професионалната услуга, която се прилага от екипа на kanaltehnik.com София е в това, че подхода е изключително щадящ за инсталацията и имота, а ефекта от всеки приложен метод е гарантиран. Опита и способностите, добре обучения и квалифициран екип са в основата на това да поверите на експертите от Канал Техник решаването на аварийната ситуация с канализационната система в жилището ви.

Когато ескалирането на проблема е налице няма как сами да се справите. Натовареността на канализацията в такъв огромен регион като София е потенциална предпоставка да се потърси адекватност и професионално решение. следвайте съветите за поддръжка и при необходимост от професионалисти за възникнали инциденти вече знаете към кого да се обърнете. С грижа за вашия дом и намаляване на материалните щети от неправилно функциониращи канали се доверете на Канал Техник София.

Top