Вие сте тук
Начало > Други Публикации > Камина на дърва с водна риза – има ли място в нашия дом

Камина на дърва с водна риза – има ли място в нашия дом

Камина

Усвояването на топлинната енергия и предоставянето на най-добра възможност за постигане на приятна и комфортна температура у дома може да бъде постигната с използването на камина на дърва с водна риза. Удобствата на това отоплително решение със сигурност са в основата на това да се замислите за подмяна на старата автономна печка с такава, която с помощта на водната риза ще може да осигури цялостно отопление на дома и то във всяка една зона, в която има инсталиран радиатор – баня, тоалетна, всекидневна, кухня, хол и т.нат. Какви удобства носи със себе си този тип уред предстои да ви разкажем в днешната публикация.

Превъзходство спрямо обикновените печки

Кой не обича да се настани пред камината и да чува пукащите горящи дърва? Това е начин за създаване на безпрецедентно приятна и уютна обстановка, която носи със себе си уют и романтика. Но в крайна сметка се оказва, че този тип автономни уреди за практични само за помещението, в което са инсталирани, което до голяма степен се оказва не толкова адекватно при търсене на по-мащабно средство за цялостно отопление.

Реално това, с което провокират интереса камините на дърва с водна риза са следните преимущества:

 • Лесен и бърз монтаж;
 • Адаптация към налична отоплителна инсталация з радиатори или водно подово отопление;
 • Равномерно разпределение на топлината така, че да може пълноценно да бъде усвоена от системата;
 • Икономичен начин на отопление, който е изключително адекватен спрямо спецификата на горивото.

Реално с едно и също количество дърва, което сте използвали за да стоплите едно помещение сега имате шанса да осигурите цялостен обхват, с който да подпомогнете поддържането на приятен микроклимат в жилището.

Видове камини с водна риза

Камина на дърва

Тъй като имотите, в които могат да бъдат инсталирани такива решения са достатъчно разнородни като архитектура и специфика то има защо да се търси по-адекватен и ефективен вариант, с който да се удостовери пълноценност и удобство. Качеството на камините с водна риза е безупречно, а това, че днес производителите са в състояние да представят на вниманието ни най-добрите решения и то под формата на различни видове е показателно, че интерес към отоплителните решения има.

Едни от най-предпочитаните варианти са:

 • За вграждане;
 • Зидана;
 • От чугун;
 • Със стоманен корпус и други.

Въпрос на персонално решение е да изберете такъв тип камина, която напълно да задоволи вашите персонални потребности и нужди така, че да се адаптира към стайлинга на интериора и така да се превърне в еталон за уют и комфорт.

От типа на избраната камина можете да създадете обстановка, която напълно би осигурила оптимална доза приятни емоции и добро настроение.

Кратък списък на насоките за избор

Няма как да не се постараем да ви дадем съвети за това как бихте могли да се справите по-бързо и адекватно. А камините на дърва с водна риза са супер решение, с което можете да си осигурите нещо повече от уют в дома. За ад бъде още по-романтично и не на последно място икономично ето какви следва да бъдат стъпките ви при покупка на камина на дърва с водна риза:

 • Мощност

Това се отнася до възможността на уреда да осигури ефективно отопляване на цялата площ на жилището ви;

 • Опция за осигуряване на топла вода

Така процеса ще бъде още по-икономичен и високоефективен;

 • Размери на уреда

Компактни, но мощни решения се предлагат в търговската мрежа и ето, че сега можете да се възползвате от тях;

 • Цена

И след всички тези суперлативи по отношение на камините с водна риза на дърва няма как да пропуснем и факта, че са изключително достъпни.

Използвайте уред, който би ви гарантирал топлина и уют на ниска цена. Изберете най-новото от списъка с идеи от виртуалната платформа на магазин balkanenergy.bg.

Top