Вие сте тук
Начало > Иновации - Технологии > Какво представляват разклонителите и как да изберете качествен?

Какво представляват разклонителите и как да изберете качествен?

разклонител

Много често ни се случва да искаме да използваме даден електроуред, но да не ни стига кабела до желания контакт или пък гнездото да е заето с друга работеща в момента техника. Използването на удължители и разклонители в бита е една от най-лесната алтернатива да можем да захраним с електроенергия съответното електрическо съоръжение, което предполага и наличието на такива аксесоари в един дом. В случай, че ви предстои да вземете решение относно покупка на разклонители или удължители преди всичко е необходимо да направите анализ на предложенията както и да сте наясно с разликата между единия и другия аксесоар.

Разлики между удължител и разклонител

Определено и двата типа ел аксесоари имат за цел да улеснят живота ви. Благодарение на тях си гарантирате повече комфорт при използването на електроуредите в дома, работното място и други места, където се използват различен брой машини, изискващи електрозахранване. Ключов момент при покупката им обаче касае установяването на разликите между тях. Факт е, че много хора не правят разлика между двата термина,  а всъщност тя е съществена и значима за това от какво се нуждаете и как да закупите при необходимост.

Не бива да приемате като един и същ продукт разклонителя и удължителя. Ето и какви са разликите между тях. Основната роля на удължителя е в това да:

 • Осигури захранване на електроуреди на далечни разстояния;
 • Да може да подсигури електричество на уреди до по-труднодостъпни места;
 • Може да бъде използван и като средство за електрозахранване на уреди, които използвате на открито.

Те се включват в основен контакт, а самият удължител може да има едно гнездо. Не са толкова широко използвани, тъй като именно това, че са предназначени за включване на един уред ограничава действията ви при осигуряване на ток на няколко уреда едновременно.

Що се отнася до разклонителите то тук можем да споделим, че са сред най-често предпочитаните аксесоари предвид съществените им ползи. За разлика т удължителите те имат много по-съществена роля, която се състои в:

 • Осигуряване на ток до различни места;
 • Предлагат възможност за захранване на няколко уреда едновременно;
 • Могат да функционират едновременно като удължители, но с повече гнезда.

Има причина да изберете именно вторият тип ел аксесоари, тъй като на практика те предоставят много повече удобства от разклонителите.

Възможности за избор

Очевидно е, че по-икономически изгодна покупка се оказва тази на разклонител, тъй като инвестирате едновременно и в разклонител. Имайте предвид обаче, че този тип аксесоари се предлагат в разнообразни варианти и решения. Това от своя страна предполага използването на отличен потенциал от продукти и решения, които се характеризират с качествени характеристики, с които е необходимо да се запознаете.

В колекцията на онлайн магазин Ташев Галвинг са изложени едни от най-популярните, а и не само видове като:

 • Електрически разклонители PowerCube. Те представляват куб с няколко вида гнезда с различни портове. Това позволява едновременно да зареждате мобилни устройства или други битови електроуреди. Компактните им размери позволява да ги използвате навсякъде в дома, офиса или друго място;
 • Без кабел. Аналогични са на предходните, но при тях начина на разположение на съответния брой гнезда е в една линия;
 • С кабел. Това са така наречените хибридни модели, тъй като те функционират едновременно като удължители и разклонители. Много удобни и ефективни решения са за осигуряването на електроенергия на повече уреди на отдалечено от основния контакт място.

Информацията относно видовете аксесоари от категорията е решаваща за това да можете да се възползвате от такива продукти, които безспорно са в състояние да предоставят повече удобство при захранването на уредите, използвани в ежедневието ви. В случай, че търсите стандартни, нестандартни и специализирани разклонители не се колебайте да посетите сайта на магазин Ташев Галвинг, където се предлагат изобилие от възможности.

Ръководство при покупка

щепсел

Какво е необходимо да предвидите при инвестиране в такъв електрически аксесоар? Не е без значение метода на избиране и съобразяване с приложението на разклонителя. В крайна сметка човек не купува всеки ден такива елементи и е необходимо да предвиди всякакви ситуации, които биха били мотив да се инвестира в наистина хубав, качествен и практичен вариант.

Ето какво съветват консултантите в случай, че сте на прага да поръчате онлайн или да изберете от физически магазин такъв аксесоар:

 • Определете максимален брой гнезда, които евентуално ще се наложи да използвате едновременно;
 • Изберете съответната удобна дължина на кабела с цел достигане на захранване до съответната крайна точка;
 • Обърнете внимание на защитата от токови удали, мълнии и други потенциални аварии. Повечето съвременни продукти от категорията разполагат с такава с оглед предотвратяване на различни проблеми;
 • Прахоустойчивост, влагоустойчивост с цел да бъдат използвани и на открито при нужда;
 • За каква мощност на уредите е предназначен;
 • Начини на окачване или монтаж – свободни, за вграждане или други.

Изобщо не са за пренебрегване опциите, които пазара предлага. За да можете да разполагате с надежден източник на ток изберете качествен, безопасен и сигурен аксесоар от оторизиран представител на водещи производители.

Top