Вие сте тук
Начало > Иновации - Финанси > Какво НЕ трябва да правите, когато се нуждаете от спешен заем?

Какво НЕ трябва да правите, когато се нуждаете от спешен заем?

Когато сме изправени пред редица обстоятелства и се нуждаем спешно от пари първата ни реакция е да намерим утвърдена фирма за бързи кредити онлайн, която наистина ще може да ни предложи максимално адекватни условия. Спешните заеми днес са едно от решенията, с които можем да разрешим всякакви проблеми, но именно поради това, че много бързо трябва да реагираме допускаме груби грешки, които се оказват наистина определящи за по-нататъшното разрешаване на финансовия казус.

За да не сте от групата потребители, които след време недоумяват защо след като са взели спешен заем плащат повече, отколкото очакват днес ще ви разкажем за това какво не трябва да правите, когато имате нужда от пари на мига. Възможностите, с които днес разполагаме наистина не са за подценяване, но  е задължително да сме наясно, че едно правилно взето решение би било решение за възникналите ни проблеми. Ето ги и основните грешки, които могат да бъдат причина за това, че не сте направили правилен избор на компания и съответния продукт.

договор за заем
  1. Спешната потребност от пари може да се окаже решаваща за да се справим с конкретен проблем без значение от неговото естество. Но готови ли сте да се съгласите с първата предлагана в  една реклама оферта. Често се оказва, че именно рекламите могат да ви подведат да вземете неправилно решени.  Маркетинг триковете имат за цел да ни представят наистина само положителната страна на един заем. Но пък винаги трябва да имате едно наум, че зад прекалено лъскавите реклами и усмихнати, доволни клиенти може да има нещо нередно. Затова не е излишно да проверите дали това действително е така и да ползвате различни Интернет канали, които могат да опровергаят вашето подозрение.
  2. Следващата причина да се окаже, че не това е заема, който е подходящ за вас е неправилния подбор на фирма за кредити. всъщност това е следствие от първата  допусната грешка, която както вече описахме е непроверена реклама. Идеята на фокусирането върху този проблем е в това, че задължително трябва да проверявате дали кредитната компания, притежава задължителен лиценз от БНБ за предоставяне на такива финансови услуги. Колкото и спешен да бъде един заем не бива да пренебрегвате тази проверка, защото може да се окаже, че въпреки коректността и репутацията на компанията е имало причина лиценза ѝ да бъде отнет или пък да не е бил подновен навреме.
  3. При ползване на онлайн платформа доста от клиентите, които кандидатстват за спешен заем не прочитат условията по договора. Това е изключително груба грешка, която в следствие може да се окаже причина да плащат доста по-високи лихви от първоначално обявените. Колкото и да бързате не бива да пренебрегвате факта, че има правила, с които се съгласявате и задължително да спазвате особено, когато става въпрос за финансови отношения. Затова четете всеки един от текста на договора, а не се съгласявайте на сляпо с правилата за ползване на кредитните услуги.
  4. Когато се кандидатстват за спешен заем много от клиентите разсъждават неправилно. Казват си „Така и така ще плащам лихви, по-добре е да взема по-голяма сума пари на заем“. Всъщност ето, че от тук ще се задълбочат вашите финансови тревоги. Практиката показва, че когато се взима голям кредит то самия получател в даден момент започва да се задъхва с връщането и погасяването на вноските. Затова запомнете едно – никога не взимайте повече, отколкото можете да върнете. Това важи за всеки заем, независимо от това дали е инвестиционен, потребителски, бърз, ипотечен или друг. Не си позволявайте да правите необмислени действия, особено ако са намесени парите, защото колкото повече взимате, толкова повече ще бъдат и лихвите, които плащате.
  5. Освен, че не е препоръчително да е взима повече, отколкото ни е нужно като размер на заема, не разтакавайте и връщането с твърде дълъг период. Ако теглите ипотечен заем няма как да не връщате 15-20 години. Но касае ли се за спешен заем то на първо място трябва да определите максимално изгодните условия, които да бъдат определящи за потребностите ви. За суми от порядъка на 400-3000 лева гледайте да избирате срокове за погасяване не по-дълги от 12 месеца. Всяко едно удължаване на погасителния срок води повече лихви и разходи по обслужването на заема.
  6. Много хора не правят разлика между това дали нуждите им са спешни или не. Реално няма как да бъде описан като спешен един случай ако например ви се повредил скъпия телефон и е нужно да се изфукате с ново бижу пред приятелите си.  нека приоритети ви са наистина спешни като например текущи сметки, данъци, здравословни проблеми или спешен ремонт в дома. Така няма да се разводнявате и да взимате пари, от които реално не се нуждаете. Лихвите при бързото кредитиране са достатъчно високи, че да внимавате какви действия предприемате. Ето защо задължително помислете колко спешно е взимането на пари на заем и едва тогава можете да ползвате някой от предлаганите продукти.
  7. Важно е да проверите за промо оферти. Някой от условията на компаниите с утвърдени позиции на пазара са наистина приемливи. За всеки нов клиент дори се предоставят бързи кредити, за които не се дължат лихви при определени условия. Така, че ако подобни оферти могат да се впишат в потребностите ви ето, че е добре да помислите за вариант, който наистина да е максимално ефективен и изгоден. Затова винаги отделяйте по минутка време за да разгледате предложенията не само на една, а на няколко компании.
спешен заем

Това са основните грешки, които от незнание и бързане мнозина допускат. За да се превърне обаче спешния заем в един наистина удобен и ефективен инструмент се старайте винаги при необходимост да не правите такива пропуски. Ако следвате основните правила за намиране на решение за вашите проблеми от финансов характер и избягвате до тук изброените често допускани грешки си гарантирате спокойствие и покриване на изневиделица възникналите разходи.

Top