Вие сте тук
Начало > Други Публикации > От цената на кюнците ли зависи какви ще изберете

От цената на кюнците ли зависи какви ще изберете

кънец

Още при планиране и взимане на решение относно това с какъв тип уреди да се отопляваме се интересуваме от крайната цена на инвестицията. Тя е зависима от редица фактори, които естествено са пряко свързани с това какъв е типа на уреда, с който ще си осигуряваме топлина през зимните месеци. Все по-масова практика е домакинствата да търсят цялостни решения с инсталации с радиатори или водно подово отопление, при които пестят и подобряват ефективността от отоплителния процес. А уредите, които най-често се използват налагат изграждането на димоотводна инсталация, която също е добре да предвидите като разход в предстоящата инвестиция. Представяме гамата от предложения за кюнец добра цена от онлайн магазин Balkan Energy, където ще откриете професионални уреди и аксесоари с опция за поръчване с един клик.

За ефективно работеща инсталация

Отоплението е един от най-високите разходи, които домакинството заплаща през зимния сезон. Това, на което е необходимо да се обърне специално внимание са именно детайлите, които подпомагат осъществяването на процеса. А когато се касае за уред, който при работа генерира дим, миризма и вредни газове то тук следва да сте безкомпромисни относно това по какъв начин да се осъществи качественото им отвеждане в атмосферата.

За да работи ефективно и качествено димоотводната инсталация е приоритетно да предвидите покупка на кюнци, които напълно да отговорят на вашите персонални потребности т.е. да инвестирате в такива, които са:

  • Подходящи за уреда, с който ще се отоплявате;
  • Да подпомагат правилното изгаряне на горивото;
  • Да са здрави и устойчиви на химични реакции и корозия;
  • Цената им да е достъпна.

И вашия уред на дърва, нафта, пропан-бутан, въглища или пелети ще работи правилно при положение, че сте осигурили на системата добри кюнци, които да оформят правилния път за отвеждане на дима извън дома.

Задължителните видове, които са необходими за всеки димоотвод

Онези от вас, които вече използват печки, камини или котли са наясно с видовото разнообразие при кюнците. За тези, които тепърва ще се сблъскат с покупката им ще представим онези, които са с най-съществен принос за осигуряване на качествено отвеждане на димните газове.

ъгъл

Сред задължителните видове кюнци, които участват в изграждането н висококачествен димоотвод са:

  • Прави, универсални. Те се характеризират с правата си цилиндрична форма. По отношение на размера на отвора се предлагат различни варианти, които да могат да се адаптират към спецификата на уреда и комина. По отношение на дължината могат да бъдат телескопични с размер от 30 до 50 см, статичен размер от 50 см и 100 см;
  • Ъглови кюнци, които могат да бъдат 45 и 90 градусови в зависимост от това в каква посока желаете да промените пътя на димоотвода;
  • Тройник. Той се използва както за смяна посоката на димоотводната инсталация така и за улесняване на почистването на тръбите без да се налага техния демонтаж.

Разбира се за да бъде здраво и надеждно инсталирана системата от кюнци е важно да се сдобиете и с различни аксесоари, които да стабилизират и укрепят тръбите. Кюнците могат да ви служат перфектно и да подпомогнат процеса на отопление в случай, че проявите нужната отговорност и инвестирате разумно в качествени такива.

Каква е крайната цена

Цената на кюнците както можете да се уверите от каталога на Balkan Energy не е висока, а при някои универсални варианти се касае дори за символични стойности. Избирането обаче е добре да бъде фокусирано върху самата специфика на уреда и горивото, което ще използвате, а не ниската цена на кюнците.

Само така ще можете да си осигурите отлични условия за доставка и огромен потенциал за дълъг експлоатационен срок на системата за отопление. При нужда винаги можете да разчитате на консултация от специалистите, които ще ви насочат към най-добрата за вашето отопление през зимата оферта.

Top