Вие сте тук
Начало > Иновации - Финанси > Защо ни е необходима застраховка за дома?

Защо ни е необходима застраховка за дома?

застраховки

Има редица методи и средства, с които да защитим дома си. Инсталирането на охранителна система, камери, пожароизвестителна система са все тип превантивни мерки, с които да направим жилището си максимално обезопасено. Но както обикновено се случва докато реагираме минава време и щетите вече са налице. Идва въпросът „Кой ще ги покрие?“. Ако нямате застраховка за дома то изцяло всички онези разходи, които ще се наложи да извършите по ремонт и възстановяване си остават за ваша сметка.  Ето това е повод днес да акцентираме на имущественото застраховане като една превенция срещу възникване на щети и загуби, свързани с нашия дом и имуществото в него.

застраховки за дома

Многообразни са като продукт, предлаган на пазара застраховките за дома. В зависимост от това дали ще бъдат покривани рискове, отнасящи се до самото строителство или пък ще има и допълнителни клаузи защитаващи мебели, техника, произведения на изкуството застрахователите предоставят доста изгодни пакети, които гарантират спокойствие, че дори при тотална загуба на имуществото в следствие на наводнение или пожар потребителя на полицата ще получи максимално обезщетение за да покрие своите загуби.

Подценяването на ролята на застраховка за дома се оказва явление, което може да ни постави  безизходна ситуация. Но пък ако притежавате такава то определено нещата ще се разрешат във ваша полза и независимо от степента на обем на възникналите щети в следствие на климатични промени, аварии и други то разходите ще бъдат покрити съобразна условията на сключената застрахователна полица. Препоръчително е да проучите вариантите, които се предлагат на застрахователния пазар. Наличието на застраховка за дома и фиксираните клаузи в нея дават спокойствие и сигурност. Ясно е, че не можете да прогнозирате на 100% какво ще се случи с вашия дом и искате да вземете всички необходими защитни мерки. Но при настъпване на застрахователно събитие при липса на полица всички разходи по възстановяването ще бъдат за ваша сметка.

Не отлагайте сключването на застраховка за дома. Това е превенция, гаранция и сигурност, която камерите или охранителната система няма да покрият като вече възникнали разходи. Защитете се срещу климатични промени, градушки, снегонатрупване и последиците от него, пожар, наводнения и дори злоумишлени действия от трети лица. Гарантирайте си спокойствие и изберете застрахователна компания, предоставяща изгодни условия за покриване на разходи, които в повечето случаи са  особено големи размери.  А обект на имущественото застраховане могат да бъдат апартаменти, къщи, гаражи, както и всякакви постройки с трайно предназначение, независимо дали става въпрос за използване от домакинството или развиване на бизнес. Изберете Булстрад – осигурете си спокойствие!

Top