Вие сте тук
Начало > Други Публикации > Защо са ни нужди пробиотици и как да си ги набавим?

Защо са ни нужди пробиотици и как да си ги набавим?

пробиотик

Всички сме чували за ползите, които пробиотиците предоставят на здравето ни. Но знаете ли как правилно да ги приемате, когато са под формата на хранителна добавка? За да подобрите здравословното си състояние безспорно се налага да приложите адекватни мерки, които са свързани с начина на живот. Балансирана храна, физическа активност, отказване от вредните навици като тютюнопушене са само част от ежедневните стъпки, които всеки човек е необходимо да прилага с оглед на своето добро здраве. Но не винаги динамиката и ритъма на заниманията ни позволяват да полагаме оптимални грижи за баланса и имунитета си. Точно тук идва ролята на хранителните пробиотични добавки, които се оказват приоритетни за да се чувстваме добре.

Хранителен режим и пробиотици

Задължително е храната, която приемате да бъде богата на витамини, минерали, побиотици. Това ще ви позволи да се чувствате наистина прекрасно. Добрата храна, комбинирана с правилните съставки ще допринесе за:

 • Повече енергия и тонус;
 • Добро настроение;
 • Намаляване на риска от депресии и други заболявания на мозъка;
 • Отлично храносмилане.

Наблюдения показват, че хората, които приемат балансирана и богата на пробиотици храна са много по-щастливи. Те постигат баланс в стомашната микрофлора, която от своя страна има съществен принос за оптимизиране силата на имунитета както и подобряване на емоционалното здраве.

Предвид твърде некачествената храна, която се предлага на пазара е важно да подчертаем, че в даден момент може да се окаже наложително да си набавим пробиотични бактерии чрез хранителна добавка. Момента е доста специфичен, тъй като в аптечната мрежа се предлага огромен избор от възможности, които бихте могли да приложите. Въпросът е в това кои от тях са ефективни и благоприятни за вашето здраве.

Как да изберете пробиотик?

профилакт хидра

Небезизвестен факт е, че при лечение с антибиотик задължително лекаря препоръчва използване на пробиотик за профилактика на чревната флора. За балансиране нивата на полезните бактерии, които да сведат до минимум риска от разстройства и дискомфорт е необходимо да се подбере такава хранителна добавка, която да уравновеси съдържанието на основните щамове, които се характеризират с огромните си ползи върху здравето.

Профилат Хидра е пробиотик, който е предпочитан заради:

 • Усвояването на хранителните вещества, които консумирате;
 • Подобряване перисталтиката на червата;
 • Овладяване на дисбаланса в стомашния тракт;
 • Създават защитна бариера срещу вредните бактерии и патогени;
 • Балансират нивата на липсващите и недоставени чрез храната пробиотици.

Имайки предвид това, че пробиотиците не се синтезират от организма то единствения начин, чрез който можете да си ги набавите са именно здравословната храна и качествените добавки, които се предлагат в аптечната мрежа.

За да подобрите храносмилането, намалите развитието на всякакви гъбични инфекции в стомаха и червата, за овладяване на състояния, причинени от прием на лекарства и медикаменти определено имате нужда от това да използвате продукти, които се характеризират с безкомпромисните си качества. Проликат Хидра са добавка, благодарение на която бързо ще възстановите равновесието в чревната флора.

Особености на пробиотици Профилакт Хидра

Четири специално разработени и патентовани щама се съдържат в пробиотици Профилакт Хидра. Устойчивостта им стомашните киселини се оказва изключително важно за достигането на полезните бактерии невредими до червата. Продукта съдържа:

 • Lactobacillus paracasei Lpc-37;
 • Lactobacillus acidophilus NCFM;
 • Bifidobacterium animalis subsp. lactis Bi-07;
 • Bifidobacterium animalis subsp. lactis Bl-04.

Благоприятното въздействие върху здравето на чревната флора е гарантирано, а това безспорно идва да покаже осигуряване на една отлична възможност за балансирана грижа. В основата на научната разработка са способността на пробиотичните бактерии да контролират здравословния киселинен баланс в червата. А безспорно това дава отражение и върху отличната функция на имунната система.

Профилакт Хидра са перфектното решение, защото не съдържат животински продукти, лактоза, глутен както и изкуствени аромати и оцветители.

Top