Вие сте тук
Начало > Иновации - Строителство > За скритет течове и иновативния начин за тяхното откриване

За скритет течове и иновативния начин за тяхното откриване

вик аварии

Преди десетилетие откриването на течове дори в един от развитите райони в страната, а именно столицата се прилагаха типичните разрушителни действия за достигане до аварията. Днес обаче нещата са в далеч по-ново измерение и действително, когато се говори за ефективност, качество, бързина и ниски разходи няма как да не останем впечатлени от новаторските способи, които утвърдените фирми предлагат на своите клиенти. В София от няколко години доста успешно се използва апаратната диагностика за скрити течове. Принципа на действие на такъв род услуги се базират на това, че се елиминират разрушителните способи, материални щети и всякакви други работи, които са във вреда и са повод за редица разходи за домакинствата. Днес една от уважаваните и доста бързо изградила репутация на качествена и нискоразходна услуга е  откриване на течове в София област с модерна апаратура. В публикацията днес ще ви разкажем за предимствата и принципа на прилагане на тези услуги, както и екипи, които са утвърдени и ползващи се доверие от страна на клиентите.

Апаратна диагностика

Така най-често може да бъде описана услугата откриване на течове с апаратура. Ролята на този метод, който бързо успя да придобие популярност в София е на база ниските разходи, липсата на каквито  ида било къртачни и разрушителни услуги както и бързина при извършването на обследването на района.

Скритите течове са особено опасни за домакинствата. Никак не са за подценяване материалните щети, които могат да бъдат провокирани от един скрит теч, така че водопроводчици с опит не случайно алармират да следите за едни от главните симптоми, които показват наличието на такава авария:

  • Повишаване на обичайните сметки за вода;
  • Поява на влажни петна по тавани и стени;
  • Осезаемо увеличаване на влажността на въздуха в конкретно помещение и т.нат.

Независимо от това, че на пръв поглед са доста незначителни то тези проблеми могат да бъдат предпоставка за появата на сериозни авари и материални щети. Една от фирмите, която предлага апаратна диагностика за наличието на скрити течове в София и областта е Вик Хелп, така че при потенциален проблем, който е свързан със спукана тръба, както и друг вид скрит теч винаги можете да се обърнете за разсейване на съмненията ви.

Предимствата на апаратите за откриване на течове

На фона на иновативните способи, които се прилагат във водопроводния бранш термокамерите, влагомерите, ендоскопите и други апарати заемат специална роля в подкрепа на специалистите, които са се ангажирали с тези аварийни ситуации. За да бъде наистина качествено, коректно и квалифицирано проведен един ВиК ремонт то  е важно да се намери главния виновник за аварията. А в случая скритите течове са от онези неприятни битови проблеми, чиито последици биха били доста разходоемки и неприятни за домакинствата не само от София, но и от областта.

къртене за откриване на теч

Като основни и главни приоритети на прилагането на апаратното диагностициране и обследване за скрити течове от ВиК Хелп разчитат на:

  • Бързина за извършване на процедурата. Не са нужни часове, а буквално за минути се открива източника, който предизвиква материалните щети в жилищните или нежилищните сгради в София и областта;
  • Ниски разходи. Без къртене, без разруха, без мръсотия – ето, че наистина е важно какъв метод за откриване на течове ще бъде приложен. Със светкавична бързина  и без да са необходими физически труд се локализира мястото на аварията за да се предприемат по нататъшни ремонтни действия;
  • Прецизност. С точност 98-99 % е успеваемостта, която предлага апаратната диагностика. Това е повод вниманието на водопроводчиците и конкретните им действия да се насочат именно там, където е местоположението на аварията. Много коректни са показанията на съвременните апарати, което всъщност ги прави и предпочитани в борбата с откриване и отстраняване на скрити течове.

В София област не са малко фирмите, прилагащи апаратна диагностика. ВиК Хелп е от доверените и утвърдени, с чиято помощ клиентите са спестили не малко пари, материални щети и време.

Top