Вие сте тук
Начало > Други Публикации > С мушама или покривка да декорирате масата в трапезарията?

С мушама или покривка да декорирате масата в трапезарията?

покривка

Традицията повелява при подреждането на трапезата да се използват различни видове покривки или мушами. Идеята за покриването на плота на масата е в това, че по този начин се предпазва обзавеждането и се удължават експлоатационните му показатели. Предложенията за красиви и удобни покривки с интересни десени можете да разгледате тук https://movi.bg/pokrivki-masa. Ако се колебаете дали на инвестирате в такива декоративни елементи или искате по-здрави и сигурни решения за трапезата си можете да продължите с четенето, тъй като ще изложим в днешната тема някои основи факти за покривките и мушамите. Идеята е не просто в това да оборудвате по някакъв начин плота, а да си осигурите по-приятни и комфортни условия съобразно повода за използване на зоната за хранене.

Особености при подбора на покривка за маса

Като цяло този тип продукти се приемат като много по-елегантна и ефирна концепция за декориране на трапезната зона. Перспективите, които стоят пред вас са свързани с богат асортимент от възможности, от които да се възползвате с оглед на аранжиране, декориране и актуализиране на пространството, където ще се събирате с приятна компания.

Ролята в зоните за хранене наистина не бива да бъде пренебрегвана. Когато търсите ефективен и сигурен начин за подобряване на условията за хранене и същевременно с това държите да защитите плота на новата си маса то е очевидно, че именно красивата покривка би била идеалното допълнение, от което се нуждаете. Избора ѝ е определящ и точно поради това е необходимо да се вземат под внимание редица обстоятелства, които са пряко свързани с покупката. Най-съществени се оказват:

 • Размерите;
 • Формата;
 • Вид на текстила;
 • Плътност на материала;
 • Десен;
 • Цена.

Характерно за изделието е и това дали е подходяща поддръжка и пране в машина или тъканите са деликатни и е необходимо изпирането да бъда на ръка.

Размер, форма и вид на текстила – предопределящи за качеството и издръжливостта на изделието

Изложените акценти, които са решаващи при инвестирането в нова покривка задължително трябва да бъдат съобразени с главните адаптивни принципи, които са свързани с гаранцията за постигане на хармония между покривката и плота на масата. Именно поради това специално внимание е нужно да се обърне на формата, размера и типа на вложения материал за изработката на покривката.

Съобразно това каква е спецификата на масата следа да се подходи с внимание и при покупката на добра покривка. А пазара както можете да прецените и сами е доста разнообразен. Тъй като не е някаква непосилна инвестиция, но е необходимо да бъде оценена по достойнства новата ви покривка е редно да бъде подбрана по отношение на изложените важни показатели:

 • Размер. Добре е да предвидите, че поне 10 см за повече стил и елегантност е важно да виси от ръба на плота;
 • Формата да е абсолютно съобразена с тази на масата. На пазара се предлагат квадратни, правоъгълни, кръгли, овални и други;
 • Материалите, от които обикновено се изработват включват и синтетика, която подобрява издръжливостта и позволява покривката да се пере в машина.

Богатия избор онлайн, който се предлага наистина се характеризира с отличен потенциал и възможности, от които да се възползвате за да създадете една безпрецедентна, изискана и уютна атмосфера. Трапезарията е от специалните кътчета в дома така, че се постарайте да си подсигурите хармония и удобство.

Кога се използва мушама?

мушама

За повече от вас мушамите са по-грубата версия на покривките. В сайта тук https://movi.bg/pokrivki-masa/mushami можете да разгледате една невероятна гама от интересни и впечатляващи решения, благодарение на които си подсигурявате отлична защита на масата от влага, мазнини и всякакви други петна от храна.

Употребата на мушама не се приема като естетично явление предвид спомените ни за онези дебели и с еднотипни десени варианти, които се предлагаха на пазара в близкото минало. Но не бива да пренебрегвате възможността, която ви се предлага, защото днес магазини и производители са доста гъвкави по отношение на възможности, които предоставят. Тенденциите при мушамите вече са една идея ориентирани към естетичните аспекти, което на практика позволява да се приложат по-ефективни и сигурни решения, благодарение на които можете да си подсигурите една красива, изтънчена и приятно аранжирана среда за хранене.

Идеите, от които можете да се възползвате са:

 • Винилови мушами;
 • Изработени от фолио кристал;
 • С наситени свежи цветове;
 • Със защитен от стопяване от топли съдове слой;
 • Варианти с различна форма;
 • Значително по-гъвкави и лесни за манипулиране.

Когато искате да защитите новата маса сигурно и без да има риск от повреди то определено на фокус се представят онези изделия, които са способни да гарантират, че трапезата не само ще бъде красиво и уютно оформена, но благодарение на нея ще можете да разчитате за подобряването на зоната така, че да е естетична и комфортна.

Хубавото при мушамите е това, че освен все по-красиви и функционални те са много лесни за поддръжка и не изискват специални грижи и препарати, с които да ги третирате.

Top