Вие сте тук
Начало > Иновации - Автомобили > Ремонт на жилото за газ – кога е неизбежно

Ремонт на жилото за газ – кога е неизбежно

смяна на жило

Удобството да ползваме автомобил ежедневно ни спестява страшно много време. Ангажимента ни към превозното средство обаче се свежда до това не само да посещаваме бензиностанцията при свършване на горивото, а да се грижим за разрешаване и на най-дребните проблеми и симптоми, които ни дава като сигнал автомобила. С периода на експлоатация са неизбежни някои амортизационни процеси. Повредите са предизвикани от различни фактори и важното в случая е да не ги подценяваме, а да предприемем ефективни действия за тяхното отстраняване.

Неизбежните ремонти

Ако смяната на гумите, течността за чистачки или маслото може да се отложи с няколко седмици и дори месец то има аварии, които няма как да бъдат пренебрегнати. Ако забелязвате някои от следните симптоми по автомобила си, то имате сериозна нужда от професионална намеса:

  • Загуба на мощност при движение;
  • Натискате педала на газта, но автомобила трудно потегля;
  • Автопилота не работи както трябва;
  • Подавате сигнал към двигателя за ускоряване, но реакцията му е забавена.
ремонт

Причините за тези симптоми могат да бъдат свързани с повреда в жилото за газта. А това е от неизбежните ремонти, с които задължително трябва да се заемете. Малко от шофьорите са наясно с това какво се крие под капака на возилото им. Може да сте чували за двигател, скоростна кутия, педали за газ, дросел и т.нат. Но в детайли със сигурност не ста наясно за тяхната роля, синхрон в работата  и проблеми, които могат да повлияят върху ефективната ежедневна употреба на превозното средство. Затова сигнализираме, ако имате подозрение и забележите, че колата ви дава някакви сигнали от горе описаните то това означава, че имате крещяща нужда от смяна на жило за газ и то  специализиран сервиз.

Кое прави жилото за газта толкова важно

Ролята на жилото за газта е решаваща за ускоряването на превозното средство. като се има предвид, че за да потегли колата ни ние подаваме газ, за да изпреварим на магистралата друго МПС също подаваме газ и изобщо педала за газта е от най-ползваните, то сами можете да се досетите, че щом това жило е там то неговата роля никак не е за подценяване. Всъщност на разбираем език автомонтьорите описват работата на жилото за газ по следния начин. То е основната връзка между желанието ни да ускорим и да се подаде информация към дросела, който пък от своя страна „казва“ на двигателя колко като количество въздух да премине през него. Системата работи като едно цяло и дори разтягане и проблем в настройките на жилото могат да повлияят върху начина, по който се движи колата ви. За да се справите с този важен ремонт го поверете в ръцете а сервиз Микрон Доцев – качество и гаранции на най-добри цени.

Top