Вие сте тук
Начало > Иновации - Обзавеждане > Можем ли да направим евтин ремонт на банята

Можем ли да направим евтин ремонт на банята

banq

Дойде ли време за цялостни преустройствени промени или за козметични подобрения в банята, настава истинска суматоха. Защото на всеки му е ясно на каква сума биха могли да възлязат подобренията, свързани с оптимизирането на интериора в тази част от нашия дом. Ако не сме финансово подготвени за тях, е възможно да останем разочаровани от реалността, което да доведе и до отмяна на плануваните задачи, споделят от Gaudi DS.

В какво се състои ремонтът на банята

Преди да теглим чертата и да се заемем с ремонтите дейности и обзавеждането на душ зоната, е добре да знаем в какво всъщност се състоят те. В класически случай те са както следва:

  • премахване на старото обзавеждане, ако такова е налице – къртене на плочки, подмяна на ВиК инсталацията, отстраняване на старите мебели, грундиране и т.н. Демонтажните дейности не са никак малък разход, който можем и да си спестим, ако разполагаме с нужните технически умения, за да ги направим собственоръчно;
  • избор на плочки – една от най-важните стъпки при селекцията на обзавеждане за баня, напомнят от онлайн магазин Gaudi DS. Не са ли плочките хубави, каквото и друго да купим, добрите резултати няма да станат факт. Тук идеята е да се обърне внимание на размера им – за просторни помещения са подходящи големите, а за тесни – по-малките. Цветовете и шарката са също сред въпросите на дневен ред при избора на фаянсово покритие по снимка или на живо;
  • покупка на обзавеждане, осветление и аксесоари – към тази точка можем да отнесем стоки като шкафовете, огледалото, душ кабината, паравана или ваната, както и декоративни елементи от рода на поставките за хигиенни принадлежности, закачалките и прочее. Всички те в комбинация правят обстановката в санитарното помещение модерна и завършена, уютна и практична.

След като сме наясно с основните стъпки при оформлението на малката баня или на душ зоната с голяма площ, идва ред да обърнем внимание и на финансовата част. Поръчката на мебели за тоалетната и обзавеждане за банята трябва да следва линията на паричните ни възможности, които не винаги са неограничени.

Как да го извършим с минимални средства

За радост на потребителите, обзавеждането на банята не винаги е задължително да бъде скъпо. Можем да си го осигурим и срещу минимални средства, както и да извършим самия ремонт без финансови сътресения. Определянето на лимит и следенето на промоциите по магазините ще помогне за спестяването на средства и запазването на семейния бюджет.

Ако сте се спрели на серийни плочки, внимателно обмислете къде да бъдат най-скъпите видове. За да не харчите много пари за обзавеждане, не купувайте санитарния фаянс от естествен или технически камък, защото стойността му е доста по-висока. Латексово боядисване вместо декоративна мазилка – още един начин да извършите ремонта с минимални средства, но не и за сметка на високата естетика.

Top