Вие сте тук
Начало > Други Публикации > Какви са предимствата за здравето ни от ползването на био козметика?

Какви са предимствата за здравето ни от ползването на био козметика?

био козметика

С основание вече доста голям процент от потребителите са склонни да заменят масовата козметика с такава, изцяло съдържаща натурални и био съставки. Има конкретни причини за това и те се крият именно във факта, че био козметиката няма нищо общо с масовата, която изобилства от ГМО и химични компоненти. Както знаете, а вероятно вече сте се убедили в това, че парабените, оцветителите и други съединения, които се влагат в козметичните продукти от индустрията, се натрупват в организма и могат да причинят сериозни здравословни проблеми. Тази масова козметика не се препоръчва за дълготрайна употреба именно поради тези сериозни аргументи. Така, че ако желаете здрава кожа, коса  и нокти не пропускайте да се възползвате от продукти с доказан състав и произход.

козметични продукти

Био козметика на първо се произвежда под строг контрол. Етеричните масла и основни съставки, които влизат в производството им наистина са расли без намесата на торове и препарати, които също биха повлияли на структурата и качествата на продукта. Затова международни сертифициращи организации предлагат наистина строги условия и следят доста стриктно дали производителите на суровини за био козметичните продукти спазват правилата и нормите за третиране на културите с различни препарати.

А що се касае до ползите на био продуктите то определено можем да кажем, че това е козметика, която можете да ползвате ежедневно без това да предизвика алергични реакции. Изцяло подбрания натурален състав се грижи не само за вашата красота, но също така и здраве. Така, че не само перфектни и във форма с висококачествените био козметични продукти се грижите пълноценно и за своето здраве. А в каталога с био козметика на онлайн магазин  Биотопик ви очаква такава за устна хигиена, интимна грижа, ръце, тяло, коса както и много други био продукти, които могат да се ползват и като козметика за деца.

Top