Вие сте тук
Начало > Други Публикации > Как да организираме перфектната почивка в Кушадасъ?

Как да организираме перфектната почивка в Кушадасъ?

почивка турция

В последните години Турция привлича все повече туристи от нашата страна. Тя е световна топ дестинация и съвсем не е случайно, тъй като разполага с много курорти и се слави с перфектен климат, хотелски комплекти и отношение към туристите. Днес ви предлагаме да разгледате предложения за Кушадасъ почивки – оферти от добрите туроператори. Един от най-старите и известни курорти ще ви привлече с множеството исторически забележителности, които може да видите тук, както и с прекрасните условия за отдих на цялото семейство. Ако имате желание да пътувате, е най-добре да го направите организирано, защото ще се насладите по-пълноценно на ваканцията си без да имате никакви главоболия.

Какво може да правим по време на почивката си в Кушадасъ?

Ако планирате да прекарате отпуската си именно в този курорт на Турция, е хубаво предварително да се запознаете с интересните забележителности, които може да видите. Щом пристигнете ще останете впечатлени от прекрасната природа и плажове, от лукса на хотелите и не бива да губите никакво време, за да не пропуснете интересните туристически обекти, тъй като те са част от цялото изживяване. Перлата на турската Ривиера ви очаква, а любителите на нощния живот ще останат впечатлени от прекрасните заведения.

Имате шанс да дегустирате различни местни ястия в заведенията, да правите различни допълнителни екскурзии и да прекарате време на плажа. От TravelEssence ще ви представят местата, които непременно трябва да видите:

кушадасъ
  • древният град Ефес – тук ще разгледате най-голямата сбирка на римски руини, разположена на 18 км от Кушадасъ. Едно от седемте чудеса на древния свят е именно тук и това е храмът на Артемида. Не пропускайте да отделите време от почивката си, за да направите екскурзия до Ефес и да се докоснете от близо до историята. Подобно изживяване остава хубав и ценен спомен за всеки;
  • символът на Кушадасъ е птичият остров – тук има изградена византийска крепост, която в миналото е пазела града от пиратски нападения. Островът на гълъбът всъщност представлява полуостров, до който лесно бихте могли да стигнете и пеша. Заслужава си да направите тази разходка, за да обогатите допълнително познанията си;
  • Памуккале – до това забележително място трябва да пътувате около 200 км, но е хубаво да направите еднодневна екскурзия, тъй като мястото е изключително красиво и прилича на замръзнал водопад. Памуккале е в списъка на световното наследство на ЮНЕСКО и един от основните туристически обекти в Турция.

Винаги може да се информирате какви допълнителни екскурзии включва офертата за почивка на Кушадасъ на избрания от вас туроператор. Представителят на място би могъл също да ви съдейства, ако желаете да разгледате нещо в околността.

Защо да се доверим на туристическа агенция?

Ако ще посещавате Турция за почивка и по-конкретно Кушадасъ, лесно ще откриете различни оферти, които ви гарантират по-голяма удовлетвореност. Имате шанс да избирате от множество хотели и хотелски комплекси, които могат да бъдат доста луксозни и примамливи.

Хората, които работят в туристически агенции са подготвили офертите за почивки спрямо различни критерии и вие много по-бързо ще намерите вариант, който покрива вашите предпочитания. Трябва да споменем, че е изгодно да се пътува организирано, тъй като пакетната цена включва транспорта, настаняването и връзката с представител на български език. Много хора изтъкват като плюс и това, че могат да се запознаят с други сънародници, с които биха могли да създадат и приятелства във времето.

Има ли причина да изберем хотелски комплекс с all inclusive?

Преди да отпътувате за вашата почивка на Кушадасъ ви съветваме внимателно, да проучите какво точно включва офертата за all inclusive. Това са едни от най-изгодните предложения, които предлагат туристическите агенции, но не всичко в хотелския комплекс е безплатно. Обикновено има определени храни и напитки от менюто, които не са включени в този пакет, както и различни спа услуги или масажи.

Ако предварително се запознаете с това какво предлага съответния хотел, много по-добре ще може да планирате разходите си. Щом сте настанени и ползвате all inclusive, винаги е изкушаващо да похапвате малко повече от нормалното за вас. Съветваме ви да сте внимателни, тъй като има опасност по време на престоя ви в Кушадасъ да натрупате излишни килограми, които после ще трябва да сваляте.

Кога е точният момент да заминем на почивка в Кушадасъ?

Тук времето е приятно и слънчево поне 300 дни от годината. Климатът е много подходящ за почивка и отдих, независимо дали ще дойдете в Кушадасъ в разгара на сезона или извън него. Хората, които не обичат тълпите и навалиците биха могли да организират своята почивка през месеците май, септември или октомври.

Активният туристически сезон е юни, юли и август. Тогава определено има много туристи, времето е слънчево и горещо подходящо за плаж. Който и момент да изберете за вашата почивка в Кушадасъ ще останете доволни от курорта и възможностите, които ви дава региона. След като разгледате офертите на туристическите агенции и споделите вашите изисквания относно детайли по пътуването, ще намерите най-подходящия вариант за вашето семейство.

Top