Вие сте тук
Начало > Други Публикации > Съвети за почистване на плюшени играчки

Съвети за почистване на плюшени играчки

Детските плюшени играчки са едни от най-предпочитаните играчки за малки, а понякога и за големи. Едва ли съществува дом, в който да няма поне една от тези сладки, пухкави и меки играчки, които освен за игра, често пъти се използват и за декорация в спалното помещение. Най-малките обожават да заспиват сгушени в любимата си плюшена играчка, но замисляли сте се колко микроби и прах събират ежедневно тези любими на вашето дете играчки? 
Детските плюшени играчки се замърсяват много лесно и е задължително поддръжката по чистото им да бъде възможно най-честа. Съществуват различни методи за почистване на плюшени играчки – традиционно сухо почистване с вода и гъба, чрез химическо чистене или чрез перална машина. Кой обаче е най-ефективен? Днес ще обърнем внимание на лесното почистване на плюшени играчки и съвети относно намирането на най-подходящ вариант за различните видове играчки.


1. Етикетът на играчката


Кой метод е най-добрият за конкретна плюшена играчка и каква е подходящата температура в много случаи е пред очите ви, а именно на етикета на играчките. Затова ви съветваме преди да пристъпите към някой метод за изпиране, първо да проверите дали няма инструкции на самия етикет. Това значително ще ви улесни при взимането на решение.


2. Изпиране в пералня


По-голямата част от меките плюшени играчки няма проблем да бъдат изпирани в пералня и често пъти това е отбелязано и на етикета. Това е най-лесния и бърз начин да почистите голям брой плюшени играчки, но не забравяйте това да се случва на ниски градуса – до 30 градуса и на програма за деликатно пране. Използвайте омекотител и бебешки прах за пране, или прах за цветно пране, за да запазите цветовете. 


3. Почистване с прахосмукачка


Друг не толкова традиционен начин за почистване на плюшени играчки е чрез прахосмукачка, но той премахва само праха, не и замърсяванията по играчката. За да бъде наистина ефективен този метод и да се справи успешно и с елиминирането на опасните за здравето на детето ви бактерии, е добре прахосмукачката ви да има пара. 


4. Пране на ръка


Този метод се препоръчва за плюшени играчки, които имат деликатни детайли – като камъчета, мъниста, очички, носле, които със сигурност не са подходящи за изпиране в пералня. Изберете прах за пране за деликатни тъкани и мека гъба, с помощта на които възможно най-щадящо да изперете любимата играчка на детето си. 


5. Сухо почистване


За този вид почистване са ви нужни четка, гъба или микрофибърна кърпа и вода като трябва да третирате изцапания участък. Ако петното е упорито, може да използвате и сода за хляб. 
Ако любимата плюшена играчка на детето ви е пострадала безвъзвратно и няма как да върнете бляскавия й външен вид, в онлайн магазин за детски играчки Bebeland.net ще откриете различни видове играчки – дървени, плюшени, образователни, пластмасови, музикални и много други.

Top