Вие сте тук
Начало > Иновации - Строителство > Как се развива пазара на имотите в София

Как се развива пазара на имотите в София

апартамент

Инвестицията в недвижим имот към момента се определя като една от най-сигурните. Факт е, че има райони където сделките са много слаби и не са приоритет за купувачите. Но пък има места, където през последните години се забелязва невероятен бум и реалните продажби има защо да бъдат факт. Това, че все по-голям процент от населението се ориентира към столицата като място с огромен потенциал за реализация показва и високото търсене на апартаменти продажба софия. Брокери отчитат не само повишаване на имотните сделки, които се отнасят до масовото строителство, а и на интерес към луксозните имоти.

Защо всякакви имоти в София са интересни за купувачите

Пазара на имоти в столицата е един от най-стабилните и прогресиращи в страната. Първата мисъл на студент, който завършва образованието си в някои от софийските университети е да си намери жилище, в което да се установи. Изключително важно е да се подходи отговорно към покупко-продажбата на имот в София, тъй като от търсенето зависи правилния подбор.

имоти

За да бъдете напълно убедени, е ще получите това, което търсите е необходимо да селектирате продажбите според следните критерии:

 • В кой квартал на София се намира;
 • На какъв етаж се намира жилището;
 • Каква е общата квадратура;
 • Има ли фиксирано паркомясто към апартамента;
 • Общите части дали са добре поддържани;
 • Има ли асансьор в сградата в случай, че е многоетажна;
 • Контролиран ли е достъпа;
 • Какъв е вида на строителството;
 • Как се издава жилището – на тапа, до ключ или с обзавеждане;
 • Какви са реалните оферти за такъв тип имоти в района;
 • Добра ли е комуникацията и инфраструктурата в квартала и мястото, където се намира имота.

Не са малко факторите и условията, с които е необходимо да се съобразите. Имайки предвид, че апартаментите в някои квартали на София са по-ликвидни и предпочитани то съвета на брокерите е да се ориентирате именно към такива по-престижни места, където цените на жилищата ще продължават да растат.

Какви са офертите

Цените за апартамент варират. Те зависят до голяма степен от изложените по-горе факти. Имайте предвид, че в добрите райони в столицата още на проект покупката на квадратен метър за апартамент стартира от около 750 евро за ново строителство като цените в процеса на изграждане на сградата достигат до 100-1100 евро за квадрат. По-ниски са офертите за панелни и стари апартаменти, които не са с много добро местоположение. Тук апартамент можете да закупите средно за 700 евро на квадрат като имайте предвид, че често имотите са в окаяно състояние и за тотален ремонт, а това обикновено излиза доста по-скъпо от инвестиране в жилище ново строителство.

Top