Вие сте тук
Начало > Други Публикации > Не отлагайте почистването на септичната яма

Не отлагайте почистването на септичната яма

септична яма

Пакета от услуги, които са свързани с канализационната инсталация наистина са доста многообразни. Отпушване на тоалетни, сифони на вани, душ кабини, мивки, отводняване на мазета и други са малко неприятни, но пък ефективно професионалистите се справят с подобни битови неволи. Това е валидно за онези от вас, които са свързани към централната канализация на населеното място, в което се намира имота. А как хората, които живеят в отдалечени от централната канализация места ползват елементарни и улесняващи живота им уреди като пералня, бойлер, дори оборудване като кухненската мивка или тази в банята?

Септични ями – импровизираната канализация

Със сигурност няма как хората, които живеят на места без канализация да се справят ефективно с елементарните си нужди и потребности. Всъщност не е тайна, че повече дворни места по селата имат септични ями, които играят ролята на канализация. Но сами се сещате, че няма как ямата да поема до безкрай отпадната вода, с която домакинството я пълни. За да продължи да функционира и да предоставя елементарни удобства септичната яма се нуждае от правилна поддръжка.

Много от собствениците на такива ями разчитат на фирми, които предлагат услугата почистване на септични ями. Сега възниква и въпроса, който касае цената. Почистване на ями цени е вид услуга, която наистина не е скъпа. Всъщност цената се определя от редица фактори като:

почистване на яма
  • Местоположение на имота, в който има изградена септична яма;
  • На какво разстояние има централна канализация от имота, в която ще се изхвърли съдържанието от цистерната, с която се транспортира;
  • Какъв е обема на септичната яма;
  • Само изпомпване на съдържимото  ли се включва в услугата;
  • Ще се извършва ли дезинфекция (по желание на домакинството, но препоръчително от фирмите, които предлагат такива услуги);
  • Има ли клиента договор с фирмата, който да му предоставя допълнителни отстъпки от цената и т.нат.

Не бива да се притеснявате за това, че цената няма да ви удовлетвори, защото стойността на услугата почистване и дезинфекция на ями определено е една от достъпните.

Не отлагайте почистването на ямата, защото последиците наистина могат да се окажат потресаващи. Освен преливането на съдържанието и наводнение на дворното место и имота ви са твърде вероятни и екологична катастрофа, унищожаване на посеви и култури, които отглеждате в градината. Препоръчително е според натовареността на ямата да наемате екип за почистване на всяко шестмесечие.

Top