Вие сте тук
Начало > Иновации - Обзавеждане > Монтаж на на нов радиатор – две фокусни точки, които са съществени за повишаване на ефективността

Монтаж на на нов радиатор – две фокусни точки, които са съществени за повишаване на ефективността

отопление

Ако радиаторите от отоплителната инсталация на дома ви са доста старички и тридесет годишната служба е повлияла на моментното им състояние то ето, че настъпва момент, в който е важно да се предприемат решения, които да гарантират по-висока ефективност както  и понижаване на разходите за отопление. Рентабилността и икономиите са в основата на това все повече домакинства, които са ползвали метални и чугунени радиатори да помислят за тяхната подмяна с нови и доста по-модерни. Никак не случаен е факта, че все повече клиенти избират алуминиевите радиатори като една доста добра алтернатива, която не само подобрява облика на интериора, но същевременно с това допринася и за повишаването на КПД при ползването на отоплителната система през зимния сезон.

Има две фокусни точки, които е важно да бъдат разгледани. Едната е за селектиране на правилните радиаторни тела, които биха били ефективни за вашата домашна отоплителна система, а на второ място е наемането на екип или професионален водопроводчик, които да извършат монтажа на новите радиатори.

Избор на радиатори

Ако търсите повече ефективност и качество, както и ниски разходи то е повече от логично да изберете алуминиеви радиатори. Техните качества със сигурност няма да останат незабелязани дори с просто око, но нека ги обобщим за онези от вас, които все още имат известни тревоги и неясноти по отношение на подбора на телата:

 • Алуминиевите радиатори са здрави и дълголетни;
 • Не корозират и не позволяват натрупване на варовик във вътрешността на тялото;
 • Изключително леки и лесно адаптивни са както в бани, дневни, коридори, детски стаи и всякакви помещения;
 • Лесно се нагряват и бързо започва процеса на топлоотдаване, което на практика намалява разходите за отопление;
 • С монтаж на алуминиеви радиатори от професионален водопроводчик или екип в дома си гарантирате дълги години ефективно и качествено отопление;
 • Инвестирате в радиатори, които могат да се ползват поколения наред.

Колкото  ида ви звучи невероятно то наистина радиаторите от алуминий се оказват едни от най-добрите решения. Ако търсите варианти за спестяване на пари то няма как ефекта от монтажа на такива тела да не ви изуми и удовлетвори напълно.

Избор на професионален водопроводчик

Освен, че е важен момента с избора на радиатори не  е за подценяване процедурата, свързана с техния монтаж. Експертната намеса за монтаж на радиатор от професионален водопроводчик ще гарантира, че на максимална степен ще успеете да извлечете ползите от новите тела.

Критериите, на които трябва да отговарят специалистите не са малко. Акцентираме върху професионалните водопроводчици, тъй като практиката е системата за отопление е да работи с циркулиращата вода, която се загрява от съответния източник. Детайлите, които се използват за монтажа на радиаторите са именно тип водопроводни, което налага използването на инструменти и познания именно от тази област. Като се вземе предвид сложността на ВиК инсталациите то не си мислете, че тук с монтажа на радиаторите нещата с по-опростени и елементарни. Спецификата и правилното функциониране на отоплителната система е важно да се впише в определени норми и правила, които наистина да се окажат приложими и ефективни.

стар радиатор

Монтирането на алуминиеви радиатори преминава през няколко важни етапа:

 • Демонтаж на старите тела;
 • Почистване на системата и тръбите от варовик, наслоявания и ръжда;
 • Монтаж на нови радиатори;
 • Укрепване;
 • Монтиране на спирателни кранове;
 • Тестване на системата.

Това са моменти, които до голяма степен гарантират, че очакваните намалени разходи ще бъдат реалност и действително не е нужно да подценявате ролята на професионалните водопроводчици, които с опита, компетентността и квалификацията си ще успеят да се погрижат за домашния ви комфорт.

Повече естетика, повече удобство, чистота и уют – това ще получите ако изберете най-иновативните алуминиеви радиатори и възложите монтажа им на ВиК Хелп – професионални водопроводчици, за които всяка услуга и работа е отговорност и ангажираност.

Top