Вие сте тук
Начало > Други Публикации > Как действат лекарствата за цистит?

Как действат лекарствата за цистит?

лекарства

Циститът е едно от най-разпространените заболявания, засягащо пикочния мехур. То се характеризира с протичане на възпалителни процеси, които водят до дискомфорт, неразположение, болка, невъзможност за нормално уриниране. Причината за появата на това бактериално заболяване се може да се дължи на бактерия, вирус или гъбични инфекции. Не са малко специалистите, които разглеждат като цистит и други проблеми, които са свързани с проблеми с пикочните пътища. Необходимостта от лечение на това заболяване е решаваща с оглед на това да се намали симптоматиката и да бъдат елиминирани гъбичните или бактериални инфекции, които водят до чувство на парене, болка при уриниране и тежест в пикочния мехур.

Как се лекува цистит?

Не е препоръчително лечение с лекарства за цистит без рецепта, които не са базирани на текущото ви състояние. Лекари с помощта на изследване на урината установяват основните причини, които касаят предизвикването на заболяването и в случай на гъбички и бактерии е препоръчително лечение с антибиотик. В случай на неинфекциозен цистит можете да използвате хранителни добавки на билкова основа, които са ефективни за премахване на възпалителните процеси и установяване на нормално функциониране на пикочната система.

Обикновено циститът е заболяване, което е характерно по-често за жените, но от него са застрашени и мъжете. Честотата на проява на симптоматика е различна и тя се появява в зависимост от това на какви инфекции сте изложени, каква храна консумирате и дали приемате достатъчно течности.

Диагностиката е особено важна с оглед на това да бъде предписано съответното лечение, което да се справи с неприятните симптоми на/

  • Често уриниране;
  • Болка;
  • Парене;
  • Поява на кървене в урината;
  • Болезнено усещане в срамната кост;
  • Повишаване на телесната температура и други.

Лекарствата за цистит се делят на такива с или без рецепта. Без рецепта са продуктите от категорията хранителни добавки, които са предназначение за слабо изразена симптоматика. В случай на остър цистит, причинен от бактерии и гъбички обаче е необходимо антибиотично лечение, което изисква съответната рецепта от лекар.

Роля на лекарствата, борещи цистита

лекарства за цистит без рецепта

Продуктите от раздела, представени в аптечната мрежа, при които не се изисква рецепта са предназначени за:

  • Ефективно намаляване размножаването на бактериите, които причиняват заболяването;
  • Действат ефективно и свеждат до минимум риска от необходимост от назначаване на антибиотично лечение;
  • Допринасят за пречистването на пикочните пътища от инфекцията;
  • Облекчават симптомите на парене и често уриниране.

Внимателно подбраните съставки в тези лекарствени средства подпомагат унищожаването на бактериите и възвръщат нормалната функция на пикочните пътища. Предлагани под формата на хранителна добавка с растителен произход тези препарати са предпочитани особено при лица по 18 годишна възраст както при бременност и кърмене.

Избора на продукт от категорията не бива да е провокиран от реклама, а от консултация с лекар. Аптечния пазар е достатъчно разнообразен за да можете да изберете онези идеи и възможности, които действително биха били най-правилни, ефективни и сигурни по отношение на вашите оплаквания.

Защо е важно да се лукава цистита?

Заболяването може в начален стадий да не ви притеснява особено, но в момента в който тоалетната стане основно помещение, в което прекарвате най-много време се налага да бъдат предприети съответните мерки. Разбира се, че инфекциите на пикочните пътища са тревожни. Те могат да повлияят не само на качеството ви на живот, но също така и контактите с партньора ви. За да не изпадате в неприятни конфузни ситуации, при които са възможно дори неволно изпускане на урина е необходимо да се предприеме адекватно лечение.

За да не стига до използване на антибиотици, които имат и своите странични реакции за здравето заложете навреме на лекарства без рецепта, които са достатъчно ефективни и бързо подсигуряват пречистване на пикочните пътища от най-упоритата и причиняваща цистит бактерия Ешерихия коли.

Top