Вие сте тук
Начало > Други Публикации > Какви коминни тела да изберете?

Какви коминни тела да изберете?

комин

Уют, романтика и невероятна топлина осигуряват качествените камини, с които лесно можете да отоплявате целия си имот. Но преди да започнете да се наслаждавате на това съвършенство определено си струва да помислите за това как ще организирате димните газове и миризмата, които трябва да бъдат отведени в атмосферата. Днес ще представим едни по-различни коминни тела за камини, които са много по-устойчиви и издръжливи от обикновените, а освен това ще ви гарантират отлични условия и перспективна експлоатация.

Какво означава Изолирано тяло?

В терминологията на коминните системи ще откриете доста непознати думи. Когато човек е поставен пред предизвикателството да инвестира в елементи, които са значими за димоотвода е необходимо да се вземат под внимание редица обстоятелства, благодарение на които могат да се гарантират перспективи и удобства, уютна и здравословна домашна атмосфера.

За да сте наясно какво именно означава едно тяло да е изолирано ще представим гамата решения, които безспорно имат пряка значимост за това да ви гарантират правилно функциониране на камината. Изолираните тела са ново поколение решения, които се характеризират с:

  • Два слоя устойчив на натоварване метал с вътрешна изолация;
  • Изделия, с гарантирано дълъг експлоатационен период;
  • Коминни тела, които ще намалят значително разходите за отопление;
  • Елементи, които са благоприятни по отношение на надеждно и безопасно функциониране на камината.

Има опция и за обикновени кюнци, но по отношение на работата на камини, които използват биомаса или друго по-специфично гориво е необходимо да имате предвид това, че това са по-слабо издръжливи елементи. Двойните с изолация коминни тела се характеризират с двойно повече сигурност и надеждност. Те са ефикасното решение, което ще пи позволи да балансирате и формулирате една по-приятна среда, при която максимално да бъде усвоена топлинната енергия.

Лесно ли се комбинират?

коминно тяло

Гамата решения, от които можете да избирате са напълно съобразени със спецификата на уредите. За да се изгради добре функционираща димоотводна инсталация е необходимо да се вземат предвид редица обстоятелства. Двойните димоотводни коминни тела се предлагат в разнообразни варианти и това идва да покаже, че според типа на уреда и разстоянието до комина е напълно възможно лесно и бързо да сглобите пътя за отвеждането на дима и газовете.

Вариантите, които биха могли да се използват за създаването на идеална атмосфера с отопляване на камина са чрез инвестиране в:

  • Прави двойни кюнци. Те представляват цилиндри, които се характеризират с три дължини – 50 см, 100 см и телескопични с опция за удължаване от 30 до 50 см;
  • Ъглови. Те са една много добра опция в случай, че става въпрос за смяна на ъгъла на димоотводната конструкция. Те са от решаващо значение за да може да се осигури пригледност на димоотводната система;
  • Имитаф с тапа. При някои инсталации този компонент е неприложим, но в случай, че се касае за по-голяма дължина е необходимо да се вземат под внимание като детайл, който ще намали образуването на конденз както и ще осигури лесен достъп за почистване от наслоявания и сажди.

Разбира се има и други детайли, които са особено решаващи за това да се гарантират по-добра ефективност при експлоатацията на камините. Що се отнася до това да се балансира и осигурят най-добри условия както и дълголетно безпроблемно използване на инсталацията е необходимо добре да се оценят качествата на двойните коминни тела.

По-скъпи ли са?

Предвид, че са двойни то това е показателно, че става дума за изделия, които наистина са на по-високи от обикновените кюнци цени. Предпоставката да по-дълъг експлоатационен срок всъщност ги нарежда сред разумните инвестиции, които домакинството може да направи.

Дори три пъти по-скъпи основното, което трябва да отбележим е, че става въпрос за такива стоки, които са лидери в категорията си и се характеризират с висока устойчивост на натоварване. Затова цената е добра предвид способността на телата да извлекат максимума от работата на камината и да гарантират уют и приятна топлина.

Top