Вие сте тук
Начало > Иновации - Обзавеждане > Как се избират радиатори за парно за дома

Как се избират радиатори за парно за дома

панелен радиатор

Главен разпространител на топлината в отоплителните системи да радиаторите, които са инсталирани в системата. Не е малък, но не определяме и голям спектъра от решения, които днес се предлагат на пазара. Добре познати са на клиентите радиаторите от алуминий, чугун, стомана и други, с чиято помощ се осигурява движението на затоплената циркулираща течност  квадратурата, подлежаща на отопление от парно. Днес няма да ви запознаваме с предимствата и недостатъците на отделните видове радиатори, а ще заложим на характеристиките им, които реално имат отношение към това да се осигури оптимално затопляне на помещенията чрез детайлен и правилен подбор.

Топлина с парно и радиатори

Алтернативните методи за отопление стават все по-популярни и изместват успешно електрическите уреди, които са не толкова рентабилни и икономични. Не само търсенето на по-изгоден вариант, но и екологичен търсят хората за своите домове, тъй като повишаването на вредните емисии определено се явява още един от проблемите, за които се алармира в световен мащаб. Енергийната ефективност е термин, който е водещ и определящ при замяна на захранваните с електричество инсталации, подмяна на отоплителни тела като радиатор за дома и инвестиране във възобновяеми енергийни източници.

Съществени са тези моменти за едно домакинство, тъй като наистина е важно да се отбележи, че ефективността се гарантира само и единствено с помощта на:

лира за баня
 • Правилни изчисления;
 • Професионална консултация;
 • Инвестиция в уреди и разпространители на топлината, които наистина са в състояние да осигурят на жилището енергийна ефективност.

Вероятно забелязвате, че много от новите сгради, които се строят и жилищата, които се предлагат на пазара се издават с проект за отопление. Проблема с отопляването на домовете и намирането на рентабилни решения, които да спестят пари на домакинствата са в основата на това да се помисли за уюта и топлината още при изграждането на един обект. Част „Отопление“ включва не само изводи на инсталация за ТЕЦ или газификация към самата жилищна сграда, но също така и монтиране на радиатори за парно, които са съобразени със съответната квадратура на помещенията, които ще се отопляват.

До колко важни са радиаторите

Професионалисти съветват освен уреда, загряващ флуида в отоплителната система да се отговорни и към вариантите за избор на радиатори, които ще бъдат инсталирани в жилището. При новите жилищни сгради се наблюдава масово инсталиране на модели от алуминий, които са доказали своята висока ефективност още с появата си на пазара. Всеки потребител е наясно с високите качествени показатели на тези радиатори като:

 • Лекота на материала;
 • Износоустойчивост;
 • Дълголетие;
 • Възможност за изработка в различни форми и размери;
 • Много добри показатели по отношение на топлоотдаване;
 • Елегантни и модерни съвременни решения за отопление на площи с различни размери и т.нат.

Това са наистина много важни показатели, които се предвиждат още при строителните работи на новите сгради. В случаите, в които наистина е важно да се вземат мерки и стари радиатори да се подменят с нови освен техния вид е редно да се акцентира и на следните съществени фактори, които безспорно имат отношение върху ефективността и качеството на отопленине:

 • Мощност;
 • Опции за монтаж;
 • Вид на радиатора;
 • Габаритни размери;
 • Тегло;
 • Размер на входовете и изходите за топла и студена вода;
 • Гаранция.

Това са технически показатели, които често се подценяват от домакинствата и това им коства по-високи разходи за отопление. Така, че ако сте в ситуация на търсене на нов радиатор за дома ви съветваме да се консултирате с професионалисти, които могат на база параметри на помещението, изложение, изолация и ред други фактически данни да предложат оптимален вариант за радиатор, който гарантирано ще осигури нужната топлина, комфорт и уют. Не само уредите и захранващите системи са определящи, а също така и техническите характеристики, които се отнасят до радиаторите, които имате намерение да инсталирате в дома си.

Top