Вие сте тук
Начало > Иновации - Обзавеждане > 5 причини, поради които трябва да наемете интериорен дизайнер

5 причини, поради които трябва да наемете интериорен дизайнер

Имате идея за проект, свързан с нов интериорен дизайн у дома и искате да започнете веднага, но осъществяването му ще Ви струва скъпо? Опитвате се да се впишете в определения бюджет и същевременно да осъществите всичките си желания? Затова, имайки предвид всички разходи, се чудите дали ще можете да си позволите да наемете и интериорен дизайнер?

Много често хората се изправят пред тази дилема. Не са сигурни, че въобще имат нужда от някой, който да им помогне – особено ако това означава да се направят промени по първоначалната им идея. Но ако все пак решите да се доверите на интериорен дизайнер, със сигурност ще разбере, че си струва инвестицията в такава услугата.

Ако никога не сте се занимавали с интериорен дизайн на новопостроен дом или не сте извършили големи ремонти вкъщи, може да не сте наясно с времето, необходимо за това. И повярвайте, не е лесна задача, тъй като включва взиматето на привидно безкраен брой решения. 

Ако изобщо не участвате в процеса и оставите всички решения на интериорен дизайнер, можете да сте сигурни, че разходите Ви ще намалеят. Има много причини, подари които не можете да си позволите да НЕ наемате дизайнер. За това нашият екип, заедно с интериорния дизайнер на Моми Студио – Антония Саранеделчева ще споделим с вас част от тези причини:

1. Стойност

Има много типове интериорен дизайн, които просто не хващат окото. Те са скучни и предсказуеми. Има и много домове, чиито стаи изглеждат несвързани, с лошо оформление и декор. Но има и къщи, които са удивителни.

И така, какво прави домът невероятен? Интериорният дизайнер. Някой, който може да събере Вашите желания и нужди, и да ги резюмира в план. Не е толкова лесно, колкото изглежда. Трябва да се съобразите с квадратурата на Вашето жилище, с ограниченията за строеж и евентуално с другите къщи около вас.

Една от най-трудните задачи, с които трябва да се справите, е да изберете всички видове покрития. Да ги съчетаете така, че да се допълват, изисква талант. Това включва подови настилки, стенни покрития, детайли по тавана и осветление. 

Един добър интериорен дизайнер ще Ви помогне да изберете правилните покрития и дори може да Ви предостави 3-D визуализация. При така планиран интериорен дизайн, Ви гарантираме, че ще увеличите стойността на Вашия дом. 

2. Разсъдливост

Нека си го кажем направо. Изграждането на нов дом или обновяването на съществуващия, е трудно. Трябва да вземете толкова много решения и на всичкото отгоре, да намерите правилните материали, с които да работите. След това започвате преговори за някои от изборите си с Вашия съпруг/съпруга.

Част от работата на всеки интериорен дизайнер е да намали този стрес. Днес на пазара има толкова много възможности за избор, които определено могат да объркат мнозина. Дори и да имате познания по интериорен дизайн, е полезно да работите с професионалисти, тъй като те могат да потвърдят, че взимате добри решения.

3. Опит

Когато наемете интериорен дизайнер, ще знаете, че това няма да е първият му проект. Ще има много проблеми, с които вече се е сблъсквал в работата си и ще Ви спести време и пари за разрешаването им. Ще е наясно с качеството на материалите и с много други детайли. Самостоятелната работа може да се окаже скъп учебен процес. А когато става дума за мащабна инвестиция като изграждането или обновяването на собствения Ви дом, не можете да си позволите да се поучавате от грешките си.

4. Време

Изграждането на интериорен дизайн на дома е работа на пълно работно време. Обновяването на кухня или баня, може да отнеме десетки часове. Ако имате собствена кариера, обзавеждането ще Ви коства ценно време от нея, от семейството и от други задължения. И тъй като това едва ли е нещо, с което се занимавате редовно, вероятно ще Ви отнеме много повече време от предвиденото. 

По-добре е да отделите известно време, за да съберете снимки на проекти, които Ви допадат, независимо дали това ще са изрезки от списания или вдъхновение от онлайн източници като Houzz, Pinterest и Instagram. Така ще дадете на наетия интериорен дизайнер представа за това, към което се стремите. Освен това, ако му предоставите своя списък с желания, това ще ускори процесът много и може да намали разходите Ви.

5. Резултат

Добрият интериорен дизайнер ще Ви даде насоки, идеи и съвети, за които никога не бихте си и помисляли. И все пак ще се стреми да се придържа към Вашето виждане за интериорен дизайн, като същевременно разширява тази визия и й придава по-голяма дълбочина.  Разбира се, трябва да има някаква степен на доверие между вас и дизайнерът, така че когато наемате някого, изберете човек с консултативен подход, който ще отдели време да разбере Вашите вкусове и още по-важно, начинът Ви на живот.

Top