Вие сте тук
Начало > Други Публикации > Как да изберете дъски и други помощни инструменти за кухнята?

Как да изберете дъски и други помощни инструменти за кухнята?

дъска за рязане

Няма никакво значение какви са уменията ви в кухнята. Оказва се, че без да се осигурят добри дъски за рязане дори най-елементарни действия като отрязване на филия хляб или колбас е невъзможно. За тези важни, съществени и необходими за всяка кухня елементи ще си говорим днес. Предпочитанията, които следва да приложите са пряко свързани с набора от дейности, които се отнасят именно до това да улесните ангажиментите в кулинарията. Точно затова днес ще изложим някои важни съвети, които биха ви помогнали в покупката на наистина добра дъска за рязане от магазин за кухненски аксесоари и инструменти.

Предмети в помощ на домакинството

Има доста пособия в дома, които се използват като помощни инструменти за рязане, подготовка, белене на храни и т.нат. А наясно ли сте, че неправилно подбраните могат да бъдат развъдник за бактерии и микроби? От това следва да се ръководите при покупка на дъска за рязане, тъй като се касае за продукти, които безспорно са от най-натоварваните и използвани за различни видове храни и продукти. На практика за да е чиста и в готовност да бъде използвана дъската е добре да понася ежедневна дезинфекция с препарат и това да не я уврежда. Ето ви причина да се замислите каква използвате в момента и кои от предложенията в търговската мрежа биха били наистина правилни за безопасното приготвяне на храна за семейството ви.

Тъй като са в постоянен досег с храната сигурно ви се е налагало непрекъснато в рамките на дадено ястие да измивате с топла вода и веро дъската. В случай, че е изработена от некачествен материал имайте предвид, че това непрекъснато подлагане на влага може да се окаже причина за похабяването ѝ.

Много са аспектите, от които да се ръководите при инвестиране в нова дъска, на най-важните се отнасят до:

 • Размер;
 • Материал за изработка;
 • Метод на почистване;
 • Цена.

Когато сте наясно с тези ключови данни то няма как да не намерите онзи продукт, който да улесни рязането на всякакви видове продукти.

Кои материали са подходящи за изработка на дъска за рязане?

За да не се захабява бързо този кухненски аксесоар предвид непрекъснатото му съприкосновение с храна и острия нож е необходимо да проявите много висока взискателност по отношение на някои технически особености, включващи и вложения в изработката материал.

Дървените дъски казват, че са изключително добри особено, когато на тях режете месо. Те запазват качествата на храната и са сравнително устойчиви. Сред вариантите за дървени дъски за рязане се нареждат:

 • От акация;
 • От бамбук;
 • Тиково дърво и други.

Но имайте предвид, че тук става въпрос за суровини, които могат да почернеят, да се надраскат и бързо да се амортизират. Тъй като естествената дървесина може сериозно да се увреди от препаратите за дезинфекция и да се наложи да се подмени то повечето клиенти залагат на пластмасови или керамични варианти. Те са значително по-издръжливи и освен това могат да се използват много по-дълго от очакваното.

Кои магазини предлагат най-добрите кухненски аксесоари и помощни инструменти?

сладкарски инструменти

Богатия асортимент, който ще откриете във всеки специализиран магазин за сладкарски инструменти може да ви вдъхнови не само да подмените дъската за рязане, но и да оборудвате зоната за кулинарни занимания с различни помощници, които да ви позволят да се справите професионално с всякакви действия в кухнята. Почитателите на сладките изкушения могат да подменят част от аксесоарите си с нови и то лесно.

Онлайн магазините за сладкарски инструменти наистина разполагат с много интересни и иновативни продукти, благодарение на които ще създавате уникални шедьоври. Както знаете за да сте добър майстор е добре да имате на разположение наистина добри и сигурни помощни средства, които да улеснят работата ви и да подпомогнат реализацията на проектите ви.

Независимо от това дали предпочитате физически или онлайн магазини то е важно да подходите с внимание и да се фокусирате върху предложенията, които наистина си струват. А в колекцията на виртуалната платформа MOVI.BG ви очакват:

 • Висококачествени дъски за рязане с различни форми и размери;
 • Практични шприцове с различни накрайници за декорация;
 • Силиконови шпатули;
 • Тигани;
 • Силиконови подложки за месене;
 • Термометри;
 • Различни форми за печива;
 • Тави;
 • Преси за сладки;
 • Резци за сладки и много други.

Тенденцията за качествено оборудване на кухнята предполага да инвестирате в добри и качествени продукти, които да създадат идеалната атмосфера и да улеснят кулинарните ви изяви. Определено си струва да инвестирате в най-добрите продукти като заложите на една лесна възможност за оборудването на вашите кухненски пространства.

Водещите сладкарски магазини предоставят най-добрите възможности, от които можете да се възползвате като средство и решение за обновяване, усъвършенстване и задоволяване на ежедневните занимания. С правилните сладкарски инструменти сега можете да се впуснете в тайнството на приготвянето на сладкиши, торти, бисквити и всякакви други любими на семейството ви печива. Освен с разнообразие магазините онлайн впечатляват и с много изгодни оферти, от които да се възползвате с един клик.

Top