Вие сте тук
Начало > Иновации - Обзавеждане > Дивани – задължителна и необходима мебел във всеки дом

Дивани – задължителна и необходима мебел във всеки дом

Холов ъгъл

Питате ли се защо всеки дом се нуждае от дивани? Наистина има такива мебели, които инстинктивно избираме, тъй като е редно те да присъстват в жилището ни. Точно такъв тип обзавеждане е дивана и определено при ремонт или настаняване в ново жилище не пропускаме да се сдобием с такъв тип мебел, която не просто ни носи комфорт, но се грижи и за домашния ни уют. Как се избират дивани? Какви са основните тънкости, които да приложите при покупката на тази толкова важна за дома ни мебел? Ето, че днес предстои да разберете точните отговори.

Диванът като основен атрибут в зоната за почивка

За да се избере диван е важна да се тръгне по от далеч. Планирането на интериора, разпределението на пространството, в което той ще бъде позициониран са главните неща, върху които да се фокусираме. Така, че не първо място направете синтез на габаритите на стаята и едва след това определете с какви размери да бъде вашия нов диван.

Холов ъгъл бял

И щом имате яснота по този въпрос следва да преминете към второто ниво, а именно детайлния подбор на особеностите и характеристиките на меката мебел. А те включват доста дълъг списък от показатели, които биха успели да гарантират вашето удобство, комфорт и високи претенции:

  • Формата

Прав тип канапе, ъглов модел, П-образен или овал. Въпрос на индивидуална преценка  и вкус е коя от формите бихте предпочели;

  • Тапицерия

Със сигурност тук ще отделите доста време докато изберете подходящата, защото има доста изисквания по отношение на издръжливост, износоустойчивост, комфорт както и поддръжка;

  • Функции

Какво са диваните без практични функции, които да подобрят неговото ползване? Задължително е да има поне една, но колкото повече толкова по-добре.

Тъй като това е вашето кътче за отмора и почивка бъдете взискателни при избирането на диван. той трябва да ви служи безотказно, дълго и да предоставя ежедневното удобство, което очаквате от него.

Top