Вие сте тук
Начало > Иновации - Обзавеждане > Какъв матрак да изберем за спалнята?

Какъв матрак да изберем за спалнята?

двулицев матрак

Не са малко потребителите, които се затрудняват при избора на нов матрак за спалнята. Тези артикули са по-специфични и обикновено не знаем много за характеристиките им. Не се купуват толкова често и съответно производството се променя с годините и навлизат нови и различни материали и начини на изработка. Колебанието често е между еднолицеви и двулицеви модели, тъй като те са предлагани днес в търговската мрежа. Мебели ВЕНУС ви препоръчват по луксозния и скъп вариант, защото ще ви служи по-дълго време и ще ви създаде нужния комфорт по време на сън.

Защо да предпочетем качествен двулицев матрак?

Добре е да знаете каква е разликата между еднолицевите и двулицеви модели, тъй като тя е доста съществена и определя характеристиките и плюсовете на моделите. Както подсказва и името на еднолицевите, те могат да се използват само от едната си страна, като от другата имат монтирана рамка, изработена най-често от дърво. С нейна помощ се инсталира артикулът върху леглото.

Двулицевите матраци са по-предпочитани, тъй като имат много дълъг гаранционен срок. Използват се от всички страни и са изработени от изключително модерни материали. За да използвате какъв артикул е необходимо да закупите допълнителна рамка, защото той не притежава. За по-лесна поддръжка ви предлагаме да се насочите към модел с калъф, който се сваля и пере. От магазин Венус ще ви запознаят по-подробно с един конкретен вариант, за да добиете ясна представа, какви са положителните характеристики на моделите. Лаго мемори:

матрак

  • „Лаго“ представлява двулицев модел с различен комфорт на лицата и променлив диаметър във височината;
  • моделът е с ядро от термоактивна мемори пяна и високоеластична HR пяна с ортопедични и проветриви свойства;
  • благодарение на различните видове пяна в ядрото матрака е подходящ за всеки, без значение от килограми, ръст, възраст или начин на сън;
  • калъфът на матрака е от висококачествен текстил със самопочистващи и антиалергични свойства.

Разбирате, че това е артикул осигуряващ много ползи за здравето ви и комфорт.

Как да удължим живота на двулицевия матрак?

С покупката на нещо толкова луксозно, трябва да се запознаем и с това как да се грижим за него. Правилната експлоатация е от значение, защото така си гарантираме удобство през всички години и дори удължаваме експлоатационния период на артикула. Първото и най-важно е той да бъде абсолютно точен като размер в зависимост от рамката на леглото. Калъфът, с който е облечен, трябва да се сваля редовно и спалнята да се проветрява, за да се избегне образуването на влага.

Top